Τηλεπικοινωνίες

Όμιλος ΟΤΕ: Με γερές βάσεις συνεχίζει την επιτυχημένη στρατηγική του και την επόμενη χρονιά

Σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, με έντονο ανταγωνισμό, ο ΟΤΕ διατηρεί τη θέση του και το μερίδιό του στην αγορά, αυξάνοντας την πελατειακή του βάση στην κινητή τηλεφωνία, την συνδρομητική τηλεόραση και στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, βάσει των αποτελεσμάτων 9μήνου που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία. Παράλληλα, συνεχίζει να επωφελείται από τις προηγμένες υποδομές δικτύων που διαθέτει, τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή, με τη διοίκηση της εταιρείας να δηλώνει ότι έχει μπει στην τελική ευθεία του 2023 έχοντας γερές βάσεις για να συνεχίσει την επιτυχημένη στρατηγική της και την επόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΤΕ θα συνεχίσει το επενδυτικό του πρόγραμμα εστιάζοντας στην επέκταση του FTTH και του 5G, στην υλοποίηση σύνθετων έργων ICT, στην υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς και στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του με το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Τα υπερσύγχρονα δίκτυα στο επίκεντρο

Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους πελάτες, ενώ το νέο κουπόνι FTTH αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις τάσεις αυτές. Ήδη η διαθεσιμότητα FTTH έχει φτάσει στα 1,15 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το ποσοστό διείσδυσης φτάνει στο 19%. Συνεχείς είναι οι επενδύσεις και στην κινητή, με το COSMOTE 5G να αποτελεί το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα με πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη στο 90%.

Το payzy μπαίνει δυναμικά και στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το άνοιγμα σε νέες αγορές αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής του ΟΤΕ, επιτρέποντάς του να εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του και να δημιουργεί νέες πηγές εσόδων. Πριν από ένα χρόνο μπήκε στον χώρο των υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών μέσω κινητού με το payzy by COSMOTE, το οποίο σήμερα διαθέτει πάνω από 180.000 χρήστες. Εμπλουτίζοντας τις λειτουργικότητές του, το payzy μπαίνει και στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το νέο mobile app payzy pro, που τις κάνει πιο ανταγωνιστικές, με οφέλη και για τις ίδιες και για τους καταναλωτές.

Το payzy pro είναι η μόνη εφαρμογή για κινητά με την οποία μπορεί μια επιχείρηση να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα επιβράβευσης με επιστροφές σε ευρώ (cashback) για τους πελάτες της, όπως η ίδια θέλει και ανάλογα με τις ανάγκες της. Με το payzy pro μια επιχείρηση προβάλλεται στην πελατειακή βάση του payzy, ενώ έχει και άμεση ρευστότητα στα ποσά που εισπράττει από την αγορά που κάνουν οι χρήστες του payzy, καθώς το κινητό μετατρέπεται σε «τερματικό» αποδοχής πληρωμών μέσω QR code. Μια επιχείρηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιήσει, να επεξεργαστεί ή να απενεργοποιήσει το cashback που η ίδια δημιούργησε.

Οι χρήστες απολαμβάνουν καθημερινά αποκλειστικές προσφορές από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του payzy pro και μπορούν να πληρώνουν εύκολα με QR code από το κινητό τους. Μάλιστα, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, πληρώνοντας αποκλειστικά με QR code στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, κερδίζουν extra 5% payzy cashback.

Το payzy pro είναι αρχικά διαθέσιμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παρέχεται εντελώς δωρεάν για τους δύο πρώτους μήνες, δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση συμβολαίου και δεν χρεώνεται καμία προμήθεια (0%) ανά συναλλαγή για τους 6 πρώτους μήνες. Επίσης, τα cashback που μπορεί να δημιουργήσει μια επιχείρηση είναι απεριόριστα, ενώ δεν υπάρχει κανένα κόστος για την απόκτηση εξοπλισμού.

Έμφαση και στα έργα ICT

O Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και στον τομέα του ICT, υλοποιώντας έργα που μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις και το Δημόσιο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του, το 2024 η ανάπτυξη στα έργα αυτά θα είναι ισχυρή, καθώς προχωρά η ψηφιοποίηση της χώρας, αλλά και η σταδιακή υλοποίηση του Σχεδίου Ανάκαμψης.

close menu