Εκδηλώσεις Teamworks

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του διήμερου 2ου Ετήσιου Συνεδρίου «Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business»

Tην Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 διοργανώνεται το 2ο ετήσιο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business» με το θεματικό τίτλο:

«Industry 4.0 και Καινοτομικό Επιχειρείν αναζητούν προοπτικές ανάπτυξης»

Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αλλάζουν ανατρεπτικά τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία, έχοντας καταστήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέμα εθνικής οικονομικής επιβίωσης. Η ευκαιρία της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι μοναδική, καθώς η χώρα μπορεί να καλύψει την μεγάλη απόσταση που έχει χάσει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο εθνικός σχεδιασμός για το μετασχηματισμό της βιομηχανίας πρέπει να γίνει πρώτη αναπτυξιακή προτεραιότητα παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή της βιομηχανίας στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η Teamworks, μετά από 24 χρόνια επιτυχημένων συνεδριακών διοργανώσεων στον τομέα των Ψηφιακών Τεχνολογιών σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ανάδειξης των προοπτικών του INDUSTRY 4.0 στην ελληνική βιομηχανία με αρχή το Συνέδριο της 13ης και 14ης Απριλίου, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν οι βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών, διαδικασιών και υπηρεσιών στην ελληνική βιομηχανία.

Για να δηλώσετε την Συμμετοχή* σας στο Συνέδριο πατήστε ΕΔΩ

*Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Το πλαίσιο του Συνεδρίου
Το 2ο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business» θα είναι διήμερο και θα διοργανωθεί αποκλειστικά ψηφιακά με την γνωστή ποιότητα τηλεοπτικής μετάδοσης που αξιοποιεί η Teamworks.

Θεματολογία
Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου εστιάζεται στην παρουσίαση:

  • Των κύριων διαδικασιών και των τεχνολογιών που υποστηρίζουν την ταχεία προσαρμογή των ελληνικών Βιομηχανιών στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
  • Των θεμάτων που αξιολογούνται ως «σημαντικά» στην πορεία προς τις αρχές του Industry 4.0: Ψηφιοποίηση και Βελτιστοποίηση Διαδικασιών, Υποδομές και Βιομηχανικές υπηρεσίες μέσω 5G, Τεχνολογίες Smart Manufacturing, Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Αξιοποίησης, Διαδικασίες Βιομηχανικών Μονάδων Παραγωγής, Συστήματα ERP και CRM σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, Business Intelligence (ΒΙ) και έξυπνη διαχείριση δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Big Data Analytics, Βιομηχανικά Δίκτυα & Προηγμένες Τεχνολογίες Αυτοματισμών, Έλεγχος Παραγωγής / Advanced Process Control.
  • Λύσεων που μειώνουν τις παραγωγικές δαπάνες αλλά και τους χρόνους παράδοσης και δημιουργούν προσωποποιημένα προϊόντα και μοντέλα παραγωγής με διαδικασίες που είναι «λιτές» παραγωγικά και ολιστικά φιλικές προς το περιβάλλον.
  • Αξιοποίησης λύσεων Industrial Internet of Things (IIoT), Machine Learning (ML) και Artificial Intelligence (AI), Soft Skills (Time-Stress & Conflict Management, Coaching & Mentoring).
  • Εφαρμογών και λύσεων Data Integrity & Security για την εναρμόνιση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες σε θέματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Οι γενικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι εξής :

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

INDUSTRY 4.0

09:30 – 09:45: Ψηφιακή Προσέλευση
09:45 – 10:00: Έναρξη Εργασιών Α΄ Ημέρας
10:00 – 11:30: Τεχνολογίες που συνθέτουν το πλαίσιο του Industry 4.0
11:30 – 12:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
12:00 – 13:30: H Ελληνική Βιομηχανία και η Μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή
13:30 – 14:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
14:00 – 15:15: Καταληκτική Συνεδρίαση: Προϋποθέσεις και Προαπαιτουμενα για την Ψηφιακή Στροφή της Ελληνικής Βιομηχανίας. Η Αξιοποίηση των Κοινοτικών Πόρων
15:15 – 15:30: Κλείσιμο εργασιών 1ης Ημέρας | Σχολιασμός Συντονιστών

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

KAIΝΟΤΟΜΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

09:30 – 09:45: Ψηφιακή Προσέλευση
09:45 – 10:00: Έναρξη Εργασιών Β΄ Ημέρας
10:00 – 11:30: Ψηφιακή Καινοτομία στη Βιομηχανία: Τομείς, Τεχνολογίες και Προκλήσεις
11:30 – 12:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
12:00 – 13:30: Οι Ψηφιακές Τεχνολογίες και η συμμετοχή τους στην επιτάχυνση του Μετασχηματισμού της Βιομηχανίας και της Παραγωγής
13:30 – 14:00: Digital Break – Επίσκεψη στην Ψηφιακή Έκθεση
14:00 – 15:15: Καταληκτική Συνεδρίαση: Η επιτάχυνση της αξιοποίησης της Καινοτομίας μέσα από τα Νέα Χρηματοδοτικά Πλαίσια
15:15 – 15:30: Κλείσιμο εργασιών 2ης Ημέρας | Σχολιασμός Συντονιστών

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο «Athens for Industry 4.0, Summit 2022 | Innovative Business» διοργανώνεται με την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με τη υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Χορηγοί Συνεδρίου

Platinum Sponsor: Cosmote

Gold Sponsor: InTTrust

Bronze Sponsor: Nokia

Supporter: IFSAS

Strategic Partner: Calpak

Media Sponsors: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ICTplus.gr, ICTweekly

Για να επισκεφθείτε την Ψηφιακή Έκθεση του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ

close menu