Έρευνες - Μελέτες

Οι χώρες με την μεγαλύτερη αποδοχή κρυπτονομισμάτων

H θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τη ΝΑ Ευρώπη.

Η Ινδία, η Νιγηρία, το Βιετνάμ και οι ΗΠΑ είναι οι τέσσερις πρώτες χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης Κρυπτονομισμάτων του 2023, σύμφωνα με έκθεση της Chainalysis. Ο δείκτης έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει χώρες όπου οι άνθρωποι τοποθετούν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου τους σε κρυπτονομίσματα.

Η έκθεση βασίζεται σε πέντε υποδείκτες, καθένας από τους οποίους βασίζεται στη χρήση διαφορετικών τύπων κρυπτονομισμάτων από μια χώρα. Η έκθεση υπογραμμίζει την αυξημένη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στην Κεντρική και Νότια Ασία, με έξι από τις δέκα κορυφαίες χώρες να προέρχονται από την περιοχή. Η υποσαχάρια Αφρική βλέπει επίσης αυξημένη υιοθέτηση, με τη Νιγηρία να κατατάσσεται δεύτερη συνολικά στον δείκτη και να οδηγεί την περιοχή σε ένα μεγάλο όγκο συναλλαγών. Η έκθεση σημειώνει ότι η αυξημένη ρυθμιστική σαφήνεια για τον τομέα που παρέχεται από πρόσφατες νομοθεσίες μπορεί να βοηθήσει την τοπική βιομηχανία κρυπτονομισμάτων της Αφρικής.

Η Ινδία είναι η κορυφαία χώρα για υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, με βαθμολογία 1,00. Η χώρα έχει μεγάλο πληθυσμό και αυξανόμενη μεσαία τάξη, η οποία μπορεί να συμβάλλει στο υψηλό ποσοστό υιοθέτησής της.

Η Νιγηρία είναι η δεύτερη χώρα στην κατάταξη, με βαθμολογία 0,64. Η χώρα έχει μεγάλο και αυξανόμενο πληθυσμό νέων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων.

Το Βιετναμ είναι η τρίτη χώρα, με βαθμολογία 0,56. Η χώρα έχει σχετικά υψηλό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης και αναπτυσσόμενη βιομηχανία τεχνολογίας, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων.

Στην πέμπτη θέση παγκοσμίως βρίσκεται η Ουκρανία, στην 12η η Τουρκία, στην 13η η Ρωσία και στη 14η το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 75η θέση, αρκετά κάτω από Βουλγαρία (57η), Ρουμανία (60η) και Πορτογαλία (58η).

Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ.

Crypto currency

close menu