Πληροφορική

Οδηγός επιτυχίας για διαδικτυακή εκπαίδευση από τη devolo

Τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά μένουν στο σπίτι. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να αποκοπούν από την εκπαίδευση και το σχολείο και η λύση είναι η online εκπαίδευση από το σπίτι. Οι ψηφιακές πηγές, σε μεγάλο βαθμό, είναι η έξυπνη λύση ώστε να συνεχίσει κανονικά η ροή της εκπαίδευσης για το διάστημα που τα παιδιά μένουν σπίτι. Η devolo έχει να σας δώσει μερικές συμβουλές για επιτυχημένη ψηφιακή εκπαίδευση και οδηγίες για ιδανικές τεχνικές συνθήκες.

Δοκιμασίες και ευκαιρίες

Πολλοί γονείς αυτή την εποχή έρχονται αντιμέτωποι με τη δοκιμασία δημιουργίας του ιδανικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης για τα παιδιά τους, ειδικά όταν διδασκαλία στην τάξη φαίνεται αναντικατάστατη. Παρόλα αυτά, η τεχνολογία εξελίσσεται και πλέον μπορεί να δώσει επιλογές που χρειάζεται κάθε γονέας ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της απόστασης από το σχολείο. Η εκπαίδευση από το σπίτι, όμως, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται μόνο ως μια προσωρινή λύση σε περιπτώσεις ανάγκης. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την κατ’ οίκον διδασκαλία, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, ως μέρος του μελλοντικού εκπαιδευτικού συστήματος. Αν η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα θα δοθεί λύση σε πολλά προβλήματα, όπως ακριβώς και με την εξ’ αποστάσεως εργασία.

Τα θετικά της ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας

Οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να επικοινωνούν άμεσα μέσω e-mail, online chat και πλατφόρμες διδασκαλίας. Οι μαθητές, μπορούν online να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους στο σπίτι, να ενημερωθούν για την ύλη των μαθημάτων που παρακολουθούν αλλά και να έχουν άμεση επαφή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους μέσω βίντεο-κλήσης. Οι καθηγητές μπορούν να μοιράζονται ανά πάσα στιγμή το υλικό που θέλουν με τους μαθητές τους, ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν εκπαιδευτικό υλικό που βρίσκουν online ώστε να εμπλουτίσουν περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εκπαίδευση μπορεί να γίνει διασκεδαστική

Οι άνθρωποι μαθαίνουν καλύτερα όταν διασκεδάζουν. Η σύνδεση μεταξύ διασκέδασης και της κατ’ οίκον εκπαίδευσης μπορεί να μην είναι εμφανείς για όλους. Παρόλα αυτά, η ηλεκτρονική διδασκαλία, περισσότερο από κάθε άλλη μέθοδο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία διασκεδαστικών τρόπων εκπαίδευσης και το αντίστοιχο υλικό. Πώς φαίνεται άραγε ο συνδυασμός video game και εκμάθησης μιας νέας γλώσσας ή η κατανόηση των γεωμετρικών σχημάτων με το GeoGebra; Τέλειο! Εκπαιδευτικά παιχνίδια για μικρές ηλικίες μέσα από τον ψηφιακό «παιδότοπο» στο Cyber Kid, για παιχνίδι με ασφάλεια ή ατελείωτες ώρες εκπαιδευτικής τηλεόρασης τα οποία μπορείτε να κάντε streaming οποιαδήποτε στιγμή θέλετε μέσα από το Web TV της ΕΡΤ. Σίγουρα όλα αυτά θα είναι διασκεδαστικά για τους μικρούς μας φίλους. Αλλά πάνω από όλα, είναι χρήσιμα!

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;

Το σημαντικό δεν είναι μόνο να χειριζόμαστε άψογα την τεχνολογία, αλλά και υπεύθυνα. Στην περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά, το καλύτερο είναι η χρήση του Internet και των ηλεκτρονικών συσκευών να γίνεται υπό επιτήρηση. Έτσι η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι πιο ασφαλής για το παιδί και ταυτόχρονα θα έχετε και πλήρη εικόνα για την πορεία του παιδιού. Συχνά, όμως, δεν είναι εύκολο να ξέρετε με τι ασχολείται το παιδί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι γονείς δουλεύουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα προστασίας όπως για παράδειγμα την απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες ιστοσελίδες μέσω της λειτουργίας του γονικού ελέγχου (parental control). Αν ανησυχείτε ότι το παιδί σας κάνει υπερβολική χρήση των social media, τότε μπορείτε να περιορίσετε τις ώρες που η συσκευή του παιδιού σας έχει πρόσβαση στο Internet μέσω της ίδιας λειτουργίας.

Εμπιστευτείτε την devolo για το τέλειο tech set-up

Είτε η χρήση Internet γίνεται για τηλε-εκπαίδευση με το σχολείο ή για εκμάθηση γλώσσας ή άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων online αυτό που χρειάζεται πρωτίστως είναι ένα σταθερό οικιακό δίκτυο και αυτό μπορεί να το προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τα devolo Magic. Οι προσαρμογείς devolo Magic προσφέρουν την τεχνολογία powerline που παρέχει Internet υψηλών αποδόσεων και μέσω της εφαρμογής Home Network App, μπορείτε να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις ασφάλειας στο λεπτό! Ο συνδυασμός της εύκολης εγκατάστασης και των πολλαπλών επιλογών στην εφαρμογή μπορούν να εγγυηθούν γρήγορο, σταθερό και ασφαλές Internet για όλο το σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετατρέψετε κάθε πρίζα σε ένα ισχυρό σημείο πρόσβασης στο Internet δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά σας να απολαμβάνουν μια διασκεδαστική εκπαιδευτική διαδικασία με ασφάλεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το www.devolo.gr

close menu