Στελέχη

Ο Τζεφ Μπέζος διορίζει CEO της Βlue Origin τον Ντέιβ Λιμπ της Amazon 

Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος θα αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μπομπ Σμιθ, με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο της Amazon, Ντέιβ Λιμπ, όπως μετέδωσε το NBC.

Ο Σμιθ αποσύρεται από τις 4 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι τις 2 Ιανουαρίου για τη μετάβαση του CEO, σύμφωνα με σημειώσεις προς το προσωπικό της Blue Origin, που έχουν συνταχθεί από τον Σμιθ και τον Μπέζος και τις οποίες εξασφάλισε το CNBC.

Ο Λιμπ εντάσσεται στην Blue Origin σε μια σημαντική φάση των πολλαπλών διαστημικών έργων της εταιρείας. Η Blue Origin πρέπει να αυξήσει την παραγωγή των πυραυλοκινητήρων BE-4, να επαναφέρει σε πτήση τον πύραυλο διαστημικού τουρισμού New Shepard και να εκτοξεύσει για πρώτη φορά τον πύραυλο νέας γενιάς New Glenn -καθώς και να εκπληρώσει ένα πρόσφατα κερδισμένο συμβόλαιο της NASA για μια επανδρωμένη σεληνιακή προσεδάφιση.

Σε δήλωσή του στο CNBC, εκπρόσωπος της Blue Origin επαίνεσε τον Λιμπ ως «αποδεδειγμένα καινοτόμο άνθρωπο, με νοοτροπία που έχει ως προτεραιότητα τον πελάτη», ο οποίος έχει «εκτεταμένη εμπειρία στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και στην ανάπτυξη εξαιρετικά πολύπλοκων οργανισμών».

Η Amazon ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Λιμπ θα αποχωρήσει αργότερα φέτος. Ως επικεφαλής των συσκευών και υπηρεσιών της Amazon, ο Λιμπ επέβλεπε τις μονάδες Alexa, Echo και Ring της Amazon, καθώς και ορισμένα από τα πιο πειραματικά της τμήματα, όπως τα αυτόνομα οχήματα Zoox και την επιχείρηση δορυφορικού διαδικτύου Project Kuiper.

Η επιτυχία του Λιμπ στην Amazon

Η παραίτηση του Λιμπ προκάλεσε σοκ, καθώς πέρασε περισσότερα από 13 χρόνια στην Amazon. Έγινε κορυφαίος υπαρχηγός του διευθύνοντος συμβούλου Άντι Τζάσι και μέλος της περίφημης S-Team της Amazon, μιας στενής ομάδας ανώτερων στελεχών σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις της.

Επιπλέον, ο Λιμπ και ο Μπέζος συνεργάστηκαν στενά όταν…  διαβάστε η συνέχεια ΕΔΩ

close menu