Οικονομία

Ο Στέφανος Θεοδωρίδης νέος πρόεδρος του Υπερταμείου

Ο κ. Θεοδωρίδης έχει μακρά πορεία υψηλού κύρους, ως ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στον χώρο της οικονομίας και της διοίκησης επιχειρήσεων

Ο Στέφανος Θεοδωρίδης, πρώην CEO της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, θα διαδεχθεί στην προεδρία του Υπερταμείου τον Κωνσταντίνο Δερδεμέζη, του οποίου η θητεία λήγει την 1η Μαρτίου 2024.

Η ανάδειξη του Στέφανου Θεοδωρίδη στην προεδρία της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) αποφασίστηκε ομόφωνα από το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Φεβρουαρίου 2024.

«Τα μέλη του ΕΣ θα ήθελαν να εκφράσουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στον απερχόμενο πρόεδρο, που υπηρέτησε στη θέση αυτήν από τις 16 Φεβρουαρίου 2021. Η συνεισφορά του στην ΕΕΣΥΠ και η προσήλωσή του τόσο στην εταιρεία όσο και στον ρόλο του εκτιμώνται ιδιαίτερα. Τα μέλη του Εποπτικού Συμβούλιου του εύχονται κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επαγγελματικές επιδιώξεις», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι «ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης έχει μια μακρά πορεία υψηλού κύρους, ως ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στον χώρο της οικονομίας και της διοίκησης επιχειρήσεων. Η επιλογή του αποτελεί μια σημαντική κίνηση προς την ανανέωση και την ενίσχυση του ρόλου του Υπερταμείου και τη μετάβασή του στη νέα εποχή. Έρχεται σε μια κρίσιμη χρονιά για το Υπερταμείο, καθώς ολοκληρώνεται η στρατηγική περίοδος 2022-2024, γεγονός που σημαίνει ότι μπαίνουν σε στάδιο ολοκλήρωσης σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που απαιτούν άμεση, αγαστή και ταχεία συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, και αρχίζουν να αποδίδουν οι σημαντικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου.

Η έλευση του κ. Θεοδωρίδη συνδέεται με τη «νέα σελίδα» στην οποία πλέον βρίσκεται το Υπερταμείο, που απαιτεί στενότερη σχέση με την αγορά, προκειμένου να επιτευχθούν επιπρόσθετα οι στόχοι του νέου Επενδυτικού Ταμείου και η συμβολή στην οικονομική ανάπτυξης της χώρας με όρους βιωσιμότητας.

Η εμπειρία του κ. Θεοδωρίδη θα αξιοποιηθεί ολιστικά στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, έχοντας έναν πιο ενεργό ρόλο ως πρόεδρος. Η επιλογή του από το Εποπτικό Συμβούλιο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ενίσχυση και την ανανέωση του Υπερταμείου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια εποικοδομητική και αποφασιστική επόμενη περίοδο».

Ποιος είναι ο Στέφανος Θεοδωρίδης

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι ένα έμπειρο διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων με 40 χρόνια καριέρας, 30 εκ των οποίων έχει υπηρετήσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις. Από το 2012 έως το τέλος του 2023 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες φιλοξενίας και ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μεταξύ 2006 και 2011 ήταν CEO στη Regency Entertainment SA. Επίσης, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της DIAGEO ΑΕ, ηγέτιδας στην παγκόσμια αγορά οινοπνευματωδών ποτών, έχοντας στην ευθύνη του 18 χώρες. Ο κ. Θεοδωρίδης έχει προεδρεύσει και συμμετάσχει σε Διοικητικά Συμβούλια ως εκτελεστικό ή μη εκτελεστικό μέλος, σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει υπηρετήσει ως μέλος ΔΣ στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ, της Giochi Preziosi ΑΕ και του ΙΟΒΕ. Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παρακολουθήσει προγράμματα ανάπτυξης στελεχών στο London Business School και στο INSEAD Business School.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο καλωσορίζει τον κ. Στέφανο Θεοδωρίδη στη θέση του προέδρου της ΕΕΣΥΠ και του εύχεται καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο», καταλήγει η ανακοίνωση.

close menu