Επικαιρότητα

Ο Ρωσικός στρατός καλεί σε εκκένωση το Κίεβο – Θα χτυπήσει τεχνολογικές υποδομές ασφαλείας

Ο ρωσικός στρατός θα βομβαρδίσει υποδομές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στο Κίεβο και κάλεσε σήμερα τους αμάχους που ζουν κοντά να φύγουν από αυτές τις τοποθεσίες.

“Για τον τερματισμό των κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο. Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κανασένκοφ. Σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

Μάλιστα η Μόσχα προειδοποίησε τους κατοίκους που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στο αρχηγείο στο κέντρο του Κιέβου να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε την Τρίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι «ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας», προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός «ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το Κίεβο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας και οι δυνάμεις εδαφικής άμυνας, μάχονται ηρωικά για τη γη μας», δήλωσε ο Κλίτσκο.

Νωρίτερα σήμερα τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν μία ρωσική αυτοκινητοπομπή να εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων.

Ο Κυβερνοπόλεμος οδηγεί σε πραγματικά πυρά

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικά ιδρύματα. Σημείωσε ότι με την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε διάφορα ρωσικά κυβερνητικά ιδρύματα έχει πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι επιθέσεις αυτές διοργανώνονται από το 72ο Κύριο Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα λογισμικού και εγκαταστάσεις επικοινωνίας στο Κίεβο, μεταδίδει το RIA Novosti.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι τα χτυπήματα πραγματοποιούνται για να «αποτρέψουν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

close menu