Υπηρεσίες

Ο όμιλος Quest διαπραγματεύεται την πώληση της Cardlink

Συζητήσεις με Ευρωπαϊκές εταιρείες για την πώληση της Cardlink βρίσκεται ο Όμιλος Quest, σε μια κίνηση που έχει στόχο να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια άνοδο των ηλεκτρονικών αγορών και το “κύμα” εξαγορών και συγχωνεύσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Cardlink είναι ηγέτης των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα τερματικά υποστήριξης συναλλαγών με κάρτες, ενώ στο εννεάμηνο του 2020 παρουσίασε έσοδα 25,3 εκατ. ευρω και κέρδη 1.9 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, συνεισέφερε στο 20,4% της λειτουργικής κερδοφορίας του Ομίλου, αν και αποτέλεσε μόλις το 5,3% των πωλήσεων του στο ίδιο διάστημα.

Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυο από περίπου 230.000 POS σε ολόκληρη τη χώρα με μερίδιο αγοράς κοντά στο 40%. Υπολογίζεται πως μέσω του δικτύου της Cardlink πραγματοποιούνται περισσότερες από 400 εκατ. συναλλαγές με κάρτες κάθε χρόνο. Την τελευταία πενταετία η εταιρεία πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις που προσεγγίζουν τα 45 εκατ. ευρώ προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία πέρυσι πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα περίπου 1,2 δισ. συναλλαγές με κάρτες, με το 37% να αφορά σε συναλλαγές μέχρι 10 ευρώ. Αύξηση κατά 15% σε σύγκριση με το 2019 παρουσίασαν πέρυσι οι συναλλαγές με κάρτες σε ηλεκτρονικά καταστήματα η αξία των οποίων άγγιξε τα 4 δισ. ευρώ.

Επιχειρήσεις

close menu