Στελέχη

Ο Γιάννης Σύρρος επανεξελέγη στο ΔΣ του DIGITALEUROPE για τη διετία 2021-2023

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας –DIGITALEUROPE, για δεύτερη συνεχή διετία 2021-2023, εκλέχθηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ. Η εκλογή ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού στις 17 Ιουνίου 2021. Ο DIGITALEUROPE αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο ο οποίος διαμορφώνει το Πανευρωπαϊκό όραμα για την ψηφιακή Ευρώπη και ένα νέο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο με αιχμή του την ψηφιακή τεχνολογία. Ο κύριος Σύρρος έχει διατελέσει Μέλος του ΔΣ του DIGITALEUROPE για περισσότερο από 7 χρόνια.

H Ευρωπαϊκή κοινότητα του DIGITALEUROPE προωθεί ένα κανονιστικό περιβάλλον που επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους πολίτες να ευημερούν με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών. Στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία του COVID-19, κοινός στόχος των μελών του είναι ο τάχιστος ψηφιακός μετασχηματισμός της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο DIGITALEUROPE σε μελέτη του για το επενδυτικό σχέδιο της Ευρώπης για την ανάκαμψη, μετά την κρίση της πανδημίας, θέτει 5 τομείς προτεραιότητας. Οι πέντε αυτοί τομείς είναι: 1) η Ψηφιακή εκπαίδευση, δεξιότητες και ένταξη στην αγορά εργασίας, 2) η Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη, 3) ο Ψηφιακός μετασχηματισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αναβάθμιση τους, 4) ο Ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και η Πράσινη Συμφωνία και 5) η Ψηφιακή Συνδεσιμότητα λειτουργιών και συστημάτων καθώς και οι αναγκαίες ψηφιακές υποδομές.

Μαζί με τα μέλη του, ο DIGITALEUROPE, διαμορφώνει τις θέσεις της βιομηχανικής πολιτικής σε όλα τα σχετικά νομοθετικά θέματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών της Ε.Ε. Ο DIGITALEUROPE αντιπροσωπεύει πάνω από 35.000 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει 67 εταιρείες που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα δραστηριότητάς τους, καθώς και 40 εθνικές εμπορικές ενώσεις από όλη την Ευρώπη.

“Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITALEUROPE. Η εκλογή του είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για το ΣΕΠΕ, στην προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας. Παράλληλα, αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας”, σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Γιώτα Παπαρίδου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κύριος Γιάννης Σύρρος, τόνισε: “Η επανεκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITΑLEUROPE είναι τόσο τιμητική όσο και ιδιαίτερα σημαντική, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση που κατέχει πανευρωπαϊκά ο ΣΕΠΕ αλλά και το ρόλο που έχει ο Ελληνικός κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο Ευρωπαϊκό παραγωγικό μοντέλο. Οι αποφάσεις του σήμερα θα διαμορφώσουν την Ευρώπη για τα επόμενα πέντε χρόνια και η χώρα μας συμμετέχει ενεργά”.

Ο ΣΕΠΕ είναι Μέλος του DIGITALEUROPE από το 1999, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τομέων και επιτροπών και από τη θέση του ενεργού μέλους εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των επιχειρήσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας της Ελλάδας.

close menu