Έρευνα & Καινοτομία

Ο Δρ. Ikhlaq Sidhu, του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ, Ειδικός Σύμβουλος Καινοτομίας στην Stanton Chase Αθήνας

Το γραφείο της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Stanton Chase στην Αθήνα, καλωσορίζει τον Ikhlaq Sidhu, ως Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα καινοτομίας για το νεοσύστατο τμήμα Ψηφιακής Επιτάχυνσης & Βιώσιμης Καινοτομίας (Digital Acceleration & Sustainable Innovation).

Ο Δρ. Sidhu είναι Επιστημονικός Διευθυντής και Επικεφαλής της Σχολής στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας Sutardja του Πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια. Έχει αναπτύξει τον τομέα Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας στο Berkeley, το #1 πανεπιστήμιο διεθνώς σύμφωνα με την λίστα Forbes, τη Μέθοδο Επιχειρηματικότητας του Berkeley για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα και τη Μέθοδο του Berkeley στην ηγεσία και την καινοτομία (για ηγέτες στην τεχνολογία).

Ο πολυβραβευμένος καθηγητής φέρει υψηλή ερευνητική και εφαρμοσμένη γνώση στην Επιχειρησιακή Καινοτομία. Είναι επικεφαλής του Berkeley Innovation Index (BII) [Δείκτης Καινοτομίας του Berkeley], ο οποίος αποτελεί ένα παγκόσμιο συνεργατικό έργο που δημιουργήθηκε έπειτα από διεπιστημονική έρευνα από τη σχολή του UC Berkeley και που προσφέρει για πρώτη φορά, απλούς αλλά ισχυρούς τρόπους μέτρησης της «νοοτροπίας καινοτομίας» (innovation mindset) τόσο ενός ατόμου, όσο και ενός συνόλου, καθώς και την ικανότητάς τους να καινοτομούν.

Το τμήμα DA&SI της Stanton Chase Athens, με επικεφαλής την κα Έλενα Μπάρλα, Διπλ. Μηχ/γο Μηχ/κο ΕΜΠ, MBA, και την ομάδα της, έχει αναπτύξει μια σειρά από υπηρεσίες και λύσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και με στόχο να βοηθήσει αποτελεσματικά τις εταιρείες ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

«Κοιτάζοντας την επόμενη δεκαετία, η πιο σημαντική πρόκληση, είναι η ικανότητα να καινοτομούμε, να αναπροσαρμοζόμαστε και να προσδιορίζουμε εκ νέου την επιχείρησή μας. Στο τμήμα του DA&SI έχουμε αναπτύξει μια πρωτοποριακή υπηρεσία που ονομάζεται «Innovation Factory», που στόχο έχει να βοηθήσει τους πελάτες μας να ενσωματώσουν και να αποτυπώσουν την καινοτομία στο εταιρικό τους DNA», αναφέρει η κυρία Μπάρλα.

Ο κ. Μάνος Πανώριος, Διευθύνων Σύμβουλος της Stanton Chase Αθήνας αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε μαζί μας τον καθηγητή Ikhlaq Sidhu ο οποίος προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις και τεχνογνωσία στον τομέα της καινοτομίας, απαραίτητες στην επιτυχή καθοδήγηση των ελληνικών εταιρειών στα πλαίσια του απαιτητικού έργου του ψηφιακού μετασχηματισμού τους».

Ο Δρ. Sidhu δήλωσε ότι «Μαζί με τη Stanton Chase Athens και την ομάδα του DA&SI, λανσάρουμε σύντομα ένα μοναδικό εργαλείο Καινοτομίας που θα βοηθήσει στη μέτρηση του επιπέδου καινοτομίας σε μια εταιρεία, υποστηρίζοντας τις εταιρείες, τους υπαλλήλους και τους ηγέτες τους με τρόπους που θα αποτυπώσουν επιτυχώς, αλλά και θα βελτιώνουν διαρκώς τις δυνατότητες καινοτομίας τους».

close menu