Επιχειρήσεις

Νίκος Σταθόπουλος: Η Ελλάδα έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης

«Περάσαμε μια δεκαετία με μη φυσιολογικά χαμηλά επιτόκια και τώρα βλέπουμε μια προσαρμογή στην πραγματικότητα», επεσήμανε ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Είναι δύσκολο να τιμολογήσεις το ρίσκο στο σημερινό περιβάλλον», σημείωσε. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να είσαι πιο επιλεκτικός στους κλάδους που τοποθετείσαι. Υπό αυτό το πρίσμα, οι επιλογές που κάνεις έχουν τεράστια σημασία.

Δεν πρέπει να αγνοούμε και τους γεωπολιτικούς κινδύνους αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις. Φέτος, το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε ή θα έχει εκλογές», υπενθύμισε.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ευρώπη ο κος Σταθόπουλος σημείωσε ότι «έχει αρχίσει να γίνεται από πυλώνας σταθερότητας, πρόβλημα». Αναφέρθηκε σε αύξηση του εθνικισμού σε ευρωπαϊκές χώρες. «Αν σκεφτείς τον πόλεμο, το Brexit και την ενεργειακή κρίση, η κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζω ότι θα επιστρέψει η Γηραιά Ηπειρος στις καλές εποχές».

Ειδικά για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι είναι ένα «σημαντικό στόρι ανάκαμψης. Υπάρχει σταθερότητα, είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, αλλά δεν είναι έτσι. Παράλληλα η χώρα έχει περισσότερα αποθέματα ανάπτυξης. Ο λόγος είναι ότι ξεκίνησε από χαμηλότερη βάση».

Αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει διάθεση για δράση και μεταρρυθμίσεις και επεσήμανε ότι το μομέντουμ είναι με την πλευρά μας.

close menu