Τεχνολογίες

Nέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσει η Microsoft

Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon και η Google, κατασκευάζουν επίσης τα δικά τους τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft εξελίσσει το δικό της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης με την κωδική ονομασία «Athena» που θα χρησιμοποιείται για την τεχνολογία πίσω από chatbots όπως το ChatGPT, ανέφεραν πηγές στο Information.

O τεχνολογικός κολοσσός, ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει την OpenAI που ανέπτυξε το ChatGPT, εργάζεται πάνω στο νέο τσιπ από το 2019. Σύμφωνα με τις πηγές, τα τσιπ θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και την επεξεργασία τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων και την αναγνώριση μοτίβων.

Η Microsoft ελπίζει ότι το τσιπ θα έχει καλύτερη απόδοση από τα τσιπ που αγοράζει αυτήν τη στιγμή από άλλους προμηθευτές, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στην έρευνα για τεχνητή νοημοσύνη, σημείωσαν οι πηγές.

Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Amazon και η Google, κατασκευάζουν επίσης τα δικά τους τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη. Μέχρι στιγμής, η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά τέτοιων τσιπ.

close menu