Έρευνα & Καινοτομία

Νέο κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας συστημάτων άμυνας στην Πάτρα

Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, δημιουργείται στην Πάτρα κέντρο καινοτομίας που θα αφορά στην άμυνα της χώρας και την προστασία των συνόρων της, σε γη, αέρα και θάλασσα, μέσα από πρωτοποριακές εφαρμογές και συστήματα τεχνολογίας.

Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, με στόχο την προώθηση σύγχρονων εφαρμογών και καινοτόμων συστημάτων για την θωράκιση τους. Σύμφωνα με τοπικές πηγές το κέντρο θα δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΧ, στο πλαίσιο της ανάπλασης του χώρου και της δημιουργίας του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Η επιλογή της Πάτρας για την έδρα αυτού του κέντρου έχει να κάνει με την δυναμική που έχει δείξει η πόλη στον χώρο των σύγχρονων τεχνολογιών και της καινοτομίας

Από την Πάτρα έχουν ξεκινήσει την πορεία τους δεκάδες start ups επιχειρήσεις που η κάθε μία έχει κυριαρχήσει στο είδος της με αποτέλεσμα να εξαγοραστούν από διεθνείς κολοσσούς, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ύπαρξη του Επιστημονικού Πάρκου, κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών που και αυτό με τη σειρά του έχει παίξει καταλυτικό ρόλο.

Το όλο θέμα «τρέχουν» τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το κέντρο αυτό θα δημιουργηθεί στα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων που ήδη υλοποιούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Έρευνα & Καινοτομία

close menu