Τεχνολογίες

Νέα υπηρεσία Cloudnet της SIA για τράπεζες, επιχειρήσεις, δημόσιο και fintech

Χάρη στις υποδομές δικτύου της SIA, από σήμερα είναι δυνατή η σύνδεση, με ακίνδυνο και ασφαλή τρόπο, επιχειρηματικών υπηρεσιών και εφαρμογών που βασίζονται στο cloud, με τις κύριες εθνικές και διεθνείς πλατφόρμες πληρωμών

Η SIA, παρουσίασε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει σε τράπεζες, εταιρείες, φορείς του δημόσιου τομέα και εταιρείες fintech να συνδέουν με ασφάλεια τις εφαρμογές τους που βασίζονται στο cloud, απευθείας με τις κύριες εθνικές και διεθνείς υποδομές πληρωμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 36% των εταιρειών της ΕΕ χρησιμοποίησαν υπηρεσίες cloud computing το 2020, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2016 (19%). Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης ήταν η Φινλανδία (75%), η Σουηδία (70%), η Δανία (67%) και η Ιταλία (59%).

Το 45% των ευρωπαϊκών εταιρειών χρησιμοποίησε το cloud για να εκτελέσει προηγμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές ή εφαρμογές πελατειακής σχέσης (27%) και σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) αξιοποίησε την υπολογιστική ισχύ τους για την εκτέλεση εφαρμογών λογισμικού τους.

Το SIA Cloudnet υποστηρίζει την πορεία της ψηφιοποίησης των παραγόντων της αγοράς που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, καθώς και των φορέων του δημόσιου τομέα και των εταιρειών (μεγάλης κλίμακας λιανικό εμπόριο, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνίες, εταιρείες μεταφορών, εταιρείες πετρελαίου κ.λπ.), επιτρέποντας τη διασύνδεση των επιχειρηματικών τους υπηρεσιών και εφαρμογών που φιλοξενούνται στους κύριους παρόχους cloud, όπως το Amazon Web Services (AWS) και το Microsoft Azure, με τα οικοσυστήματα των πλατφορμών επεξεργασίας πληρωμών που θα είναι προσβάσιμα μέσω της υποδομής δικτύου της SIA.

Η νέα λύση είναι στην πραγματικότητα ένα κανάλι πρόσβασης στο πανευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο RT1 της EBA CLEARING, στην υπηρεσία TARGET Διακανονισμού Άμεσων Πληρωμών (TIPS) του Ευρωσυστήματος (TIPS), καθώς και στο σύστημα πληρωμών PagoPA και στα κύρια εγχώρια και διεθνή δίκτυα χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Το SIA Cloudnet εγγυάται αποκλειστικές συνδέσεις με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, αξιοπιστίας, ασφάλειας και αδιάλειπτης εξυπηρέτησης 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η ιδιωτική υποδομή δικτύου οπτικών ινών υψηλής ταχύτητας, χαμηλού λανθάνοντος χρόνου, εγγυημένου εύρους ζώνης, μέσω της οποίας οι συναλλαγές πληρωμών και ηλεκτρονικών χρημάτων διέρχονται, είναι κρυπτογραφημένη και συμμορφώνεται με πρότυπα προστασίας δεδομένων όπως το PCI DSS (Πρότυπο Ασφάλειας Δεδομένων Κλάδου Καρτών Πληρωμής).

“Ο τομέας cloud αναπτύσσεται σημαντικά και ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών, ειδικά εκείνων που επικεντρώνονται στην καινοτομία, μεταφέρουν εφαρμογές, υπηρεσίες και διαδικασίες σε τεχνολογίες εξωτερικών παρόχων. Με το SIA Cloudnet, υποστηρίζουμε αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό με μια μοναδική λύση που επιτρέπει την ενσωμάτωση, με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, της χρηματοοικονομικής κοινότητας με τις πολλές εφαρμογές στις διάφορες πλατφόρμες cloud, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω τις υπηρεσίες δικτύου που προσφέρονται σε διεθνές επίπεδο,” δήλωσε o Andrea Galeazzi, Capital Markets και Network Services Director της SIA.

TAGS:

close menu