Τεχνολογίες

Νέα τοπικά Micro Data Centers από την Acronis

Στην επέκταση του παγκόσμιου δικτύου κέντρων δεδομένων cloud προχωράει η Acronis, με τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της σε Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Μπουτάν.

Όπως ανακοινώθηκε στο Acronis Global Cyber Summit 2020, αυτή η επέκταση εξασφαλίζει ότι το πλήρες φάσμα των λύσεων Acronis Cyber Protection θα είναι διαθέσιμες σε συνεργάτες και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μια κίνηση η οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμη αυτή την περίοδο που όπως εκτιμάται τα δύο τρίτα των στελεχών εργάζονται εξ’ αποστάσεως χρησιμοποιώντας υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud.

Η σημερινή ανακοίνωση αποκάλυψε επίσης το σχέδιο της Acronis να προσθέσει επιπλέον 100 micro datacenters στο παγκόσμιο δίκτυό της, το οποίο περιλαμβάνει ήδη συστεγαζόμενα και διαχειριζόμενα κέντρα δεδομένων υπηρεσιών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Ένα νέο data center στο Βανκούβερ του Καναδά ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

“Η άνοδος της υπολογιστικής πρόσβασης σε διάφορα τελικά σημεία που βρίσκεται ο χρήστης (Edge Computing) σε όλο τον κόσμο σημαίνει περισσότερα δεδομένα που πλέον δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται μακριά από τα δίκτυα και τις υποδομές της εταιρείας,” δήλωσε ο Serguei “SB” Beloussov, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Acronis. “Τα micro data centers επιτρέπουν την αποτελεσματική ανάπτυξη της υπολογιστικής πρόσβασης σε διάφορα σημεία που βρίσκεται ο χρήστης, ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας-Τοπικής Στρατηγικής της Acronis, αυτή η επέκταση μας επιτρέπει να παρέχουμε τοπικές, οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες cloud, με μικρούς χρόνους απόκρισης που απαιτούν οι συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Καταδεικνύει επίσης τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud αλλά και την προστασία στον κυβερνοχώρο που χρειάζονται οι συνεργάτες και οι χρήστες στον σημερινό ψηφιακό κόσμο.»

Με την Gartner να προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά για τη διαχείριση cloud αλλά και οι συναφείς υπηρεσίες ασφαλείας θα συνεχίσουν να αυξάνονται περισσότερο από 25% μέχρι το 2022, και την Technavio να προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά κέντρων δεδομένων κοντά στα υπολογιστικά σημεία που βρίσκονται οι χρήστες θα αυξηθεί σχεδόν 14% (CAGR) έως το 2024, με τα νέα τοπικά micro data centers που ανακοινώθηκαν σήμερα να μπορούν να φέρουν την Acronis σε ισχυρή θέση και στους δύο αυτούς τομείς.

“Ενώ η εξάρτηση στη πρόσβαση σε δεδομένα καθημερινής παραγωγής μιας εταιρείας στο cloud έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση της σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οργανισμών,” σημειώνει ο Phil Goodwin, διευθυντής έρευνας της IDC. “Η ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου δικτύου cloud data centers, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, επιτρέπει στην Acronis να αναπτύσσει νέους συνεργάτες και πελάτες που αναζητούν πλατφόρμες και λύσεις προστασίας δεδομένων και ασφάλειας που βασίζονται στο cloud.”

close menu