Πληροφορική

Νέα συνεργασία της Γνώμων Πληροφορικής με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιρλανδίας κατά του COVID-19

H Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. ανακοινώνει μια ακόμα σημαντική συνεργασία με το Health Service Executive (HSE) της Ιρλανδίας για την υλοποίηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υγείας και τον εμβολιασμό των Ιρλανδών πολιτών κατά της COVID-19. Η νέα σημαντική συνεργασία έρχεται να προστεθεί στην ήδη μακροχρόνια επιτυχημένη συνεργασία με το HSE όπου η εταιρεία μας υλοποιεί την υποδομή της διασυνοριακής Ηλ/κής υγείας της χώρας.

Η νέα αυτή λύση για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 εξασφαλίζει την οργάνωση όλων των εμβολιαστικών κέντρων της Ιρλανδίας και τη διασύνδεση τους με την κεντρική υποδομή για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο και συμβάλλοντας καταλυτικά στην άμεση καταπολέμηση της COVID-19.

Παραμένοντας πρωτοπόροι στον χώρο της δια λειτουργικότητας της ηλεκτρονικής υγείας, η λύση αξιοποιεί τα κυρίαρχα στάνταρντς και στηρίζεται στην πλατφόρμα eHealthPass.XDS  (IHE Cross-Enterprise Document Sharing) που υλοποίει τα προφίλ του Integrated Enterprise Healthcare (IHE). Η λύση είναι εξ ολοκλήρου ανεπτυγμένη στο Microsoft Azure cloud αξιοποιώντας έτσι όλα τα οφέλη του cloud computing.

Tο κορυφαίο προϊόν eHealthPass, παρέχει στους πολίτες την πλατφόρμα δεδομένων υγείας, δημιουργώντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Επιτρέπει στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της ιδιωτικότητας. Για τους επαγγελματίες υγείας, δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και συνεργασίας με τους ασθενείς. Οι δυνατότες του eHealthPass αποδεικνύονται σημαντικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα, η Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για την υλοποίηση του έξυπνου πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ιρλανδία, το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του eHealth Νetwork. Το έξυπνο πιστοποιητικό, το οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επιδεικνύει μέσω της εφαρμογής eHealthPass αποτελεί κατ’ ουσία το «ιατρικό διαβατήριο» για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός και εκτός της χώρας. Γίνεται συνεπώς ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και ικανοποιημένοι από αυτή τη συνεργασία καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η ηγετική θέση της εταιρείας στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και κυρίως της διαλειτουργικότητας. Ταυτόχρονα παραμένουμε προσηλωμένοι στον εταιρικό στόχο για την παροχή καινοτόμων λύσεων ηλεκτρονικής υγείας σε εθνικό κ διεθνές επίπεδο με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στους πολίτες.

close menu