Υλικό-Συσκευές

Νέα σειρά Micro Data Centers για απαιτητικά περιβάλλοντα με δυσμενείς συνθήκες από την Schneider Electric

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε την επέκταση της σειράς IP και NEMA  EcoStruxure ™ Micro Data Center R Series για απαιτητικά εσωτερικά περιβάλλοντα με δυσμενείς συνθήκες περιβάλλοντος (π.χ. παρουσία σκόνης, υγρασίας, ευρείες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, κ.α.) και βιομηχανική χρήση. Τα νέα micro data centers ξεχωρίζουν για τον γρήγορο και απλό τρόπο εγκατάστασής τους, προσφέροντας εύκολη διαχείριση edge computing σε εσωτερικούς βιομηχανικούς χώρους. Τα έξι νέα μοντέλα διατίθενται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σε μεγέθη 16U, 24U και 42U, ενώ στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμα εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Καθώς οι industrial operators χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ασφάλειας και του αυτοματισμού, τα micro data centers γίνονται όλο και πιο αναγκαία-από τα ολοκληρωμένα συστήματα IT και OT έως τις εφαρμογές IIoT – καθιστώντας την πληροφορική πιο αξιόπιστη.

«Οι προηγμένες τεχνολογίες αυτοματισμού συνοδεύονται από σημαντικά οφέλη εξοικονόμησης κόστους, ασφάλειας και παραγωγικότητας, αλλά για να αποκομίσουν τα οφέλη οι χρήστες, οι IT λύσεις πρέπει να εφαρμόζονται σε χώρους που δεν είχαν σχεδιαστεί με γνώμονα την πληροφορική», δήλωσε ο Jean-Baptiste Plagne, Vice President Offer Management, Rack & Edge Systems, Energy Management, της Schneider Electric. «Για να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία των δικτύων πληροφορικής, παρουσιάζουμε τη νέα σειρά IP και NEMA R με EcoStruxure Micro Data Center. Τα συγκεκριμένα micro data centers παρέχουν μια λύση που είναι απλή στην ανάπτυξη και εύκολη στη διαχείριση για IT και βιομηχανικά κανάλια, αλλά  και για τελικούς χρήστες, όπως κατασκευαστές και διανομείς».

Οι EcoStruxure Micro Data Center λύσεις μειώνουν τα κόστη και κάνουν τα βιομηχανικά συστήματα της αγοράς πιο αποδοτικά

Οι λύσεις EcoStruxure Micro Data Center  συνδυάζουν συστήματα ισχύος, ψύξης, rack και συστήματα διαχείρισης που υποστηρίζουν την εγκατάσταση εξοπλισμού ΙΤ σε όλα τα περιβάλλοντα. Εξοικονομούν έως και 40% του λειτουργικού κόστους, κάνουν τα συστήματα στην αγορά έως 20% πιο αποδοτικά και μειώνουν το κόστος συντήρησης έως και κατά 7%. Τα micro data centers εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα υποδομή και μπορούν δυνητικά να μειώσουν τα κόστη κεφαλαίου κατά 42% σε σχέση με μια παραδοσιακή κατασκευή. Η νέα σειρά R ενισχύει αυτά τα οφέλη και βοηθά τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν γιατί:

  • Είναι σχεδιασμένη για εσωτερικά περιβάλλοντα με δυσμενείς συνθήκες και βιομηχανικές εφαρμογές. Το industrial edge είναι ανθεκτικό σε υψηλά επίπεδα σκόνης, υγρασίας και ευρείς διακυμάνσεις θερμοκρασίας.
  • Προσφέρει απομακρυσμένη διαχείριση με το χαρτοφυλάκιο λογισμικού και υπηρεσιών της Schneider Electric. Το EcoStruxure IT είναι μια ανοιχτή, διαλειτουργική πλατφόρμα, που παρέχει την ευελιξία στους χρήστες να διαχειρίζονται τις κρίσιμες υποδομές μόνοι τους ή με έναν συνεργάτη ή να επιτρέπουν στους service engineers της Schneider Electric να τις διαχειρίζονται για λογαριασμό τους.
  • Είναι εξοπλισμένη με χαρακτηριστικά ασφαλείας που της επιτρέπουν να μεταβεί σε μη ασφαλείς τοποθεσίες.
  • Υπάρχει η δυνατότητα τυποποίησης του σχεδιασμού της σε πολλά περιβάλλοντα με μία μόνο allinone λύση, η οποία είναι ευκολότερη στην ανάπτυξη και τη συντήρηση σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα.

Η νέα σειρά R διατίθεται μέσω των APC Channel Partners και των εκπροσώπων πωλήσεων της Schneider Electric. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ακόλουθη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες και να δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

                                                                                                                                     

Τι είναι το Industrial Edge Computing;

Για να εκμεταλλευτούν οι βιομηχανικοί φορείς τα οφέλη του προηγμένου αυτοματισμού, δεν μπορούν να βασίζονται μόνο στην τεχνολογία cloud για να φέρουν την ανθεκτικότητα και την ταχύτητα που απαιτείται από την τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική εκμάθηση και άλλες τεχνολογίες. Τα τοπικά edge data centers είναι IT εγκαταστάσεις που διανέμονται γεωγραφικά για την ενεργοποίηση τελικών σημείων στο δίκτυο. Σε βιομηχανικά περιβάλλοντα, όπως ένα εργοστάσιο παραγωγής ή ένα κέντρο διανομής, η συγκεκριμένη εφαρμογή αναφέρεται ως “industrial edge computing“. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το edge καθίσταται όλο και πιο αναγκαίο.

close menu