Επιχειρήσεις

Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου δρομολογεί η Richemont

Αλλάζει στρατηγική στον τομέα του  ηλεκτρονικού εμπορίου ο όμιλος πολυτελών ειδών Richemont, καθώς ετοιμάζεται να παραχωρήσει τον έλεγχο της πλατφόρμας online πωλήσεων Yoox Net-A-Porter μέσω συμφωνίας με την Farfetch, ειδικό στις διαδικτυακές αγορές.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση ακολουθεί μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Dan Loeb απέκτησε μερίδιο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της Cartier. Οι μετοχές της Richemont σημείωσαν άνοδο έως και 9,1% την Παρασκευή, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κέρδη πρώτου εξαμήνου υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Farfetch, εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών πολυτελείας με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου της Yoox Net-a-Porter (YNAP), δήλωσε την Παρασκευή η Richemont. Ο στόχος είναι η YNAP, να αποτελέσει μια ουδέτερη πλατφόρμα χωρίς μέτοχο πλειοψηφίας. Θα προσκληθούν και άλλοι επενδυτές να συμμετάσχουν επίσης, είπε η ιδιοκτήτρια της Vacheron Constantin.

Οι ανταγωνιστές εμφανίζονται απρόθυμοι να ενταχθούν στην Yoox Net-a-Porter δεδομένου ότι η πλατφόρμα ελέγχεται από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ειδών πολυτελείας στον κόσμο. Ο CFO, Burkhart Grund, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες και με άλλους πιθανούς επενδυτές εκτός από τη Farfetch και ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert τόνισε ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή να πουλήσει μερίδια σε ανταγωνιστές.

Σύμφωνα με τον Grund κάθε μέτοχος θα πρέπει να έχει λιγότερο από 50% των δικαιωμάτων ψήφου της YNAP.

close menu