Στρατηγική Συνεργασία

MWC 2023: Συνεργασία Deutsche Telekom με Microsoft για ιδιωτικά δίκτυα 5G

Σε νέα στρατηγική συνεργασία με στόχο την δημιουργία πιλοτικού προγράμματος private 5G προχώρησαν οι Deutsche Telekom και Microsoft, για λογαριασμό γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την παροχή ιδιωτικού δικτύου 5G για βιομηχανική χρήση από την Deutsche Telekom, η οποία συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο της με ένα επεκτάσιμο, pay-as-you-grow μοντέλο και τιμολόγηση που, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, μειώνει τα εμπόδια που εντοπίζονται στη δημιουργία τέτοιων δικτύων.

Η λύση χρησιμοποιεί ως πλατφόρμα το private multi-access edge compute (MEC) του Microsoft Azure, που περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Azure Private 5G Core η οποία βασίζεται στο Azure Stack Edge, ώστε να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο ένα ιδιωτικό δίκτυο που είναι αξιόπιστο, ασφαλές και μπορεί να λειτουργήσει κατά μήκος πολλών τοποθεσιών.

Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημιουργίας campus networks, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή τους, βασιζόμενη στις υπηρεσίες του Azure. Μέσω της συγκεκριμένης λύσης, επιθυμεί να παρέχει μια ευρεία γκάμα use cases γύρω από τη ρομποτική, τα video analytics και το Internet of Things (IoT), προσαρμοσμένες στις ανάγκες του πελάτη, δημιουργώντας μια «από άκρο σε άκρο» υπηρεσία.

Πέρυσι, η Deutsche Telekom δοκίμασε τη νέα λύση σε συνεργασία με τη Microsoft, σε εργαστηριακό περιβάλλον, στη Βόννη. Στο επόμενο βήμα, οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε μια δοκιμή στο πεδίο, σε συνεργασία με κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία η οποία βρίσκεται στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη εταιρεία δοκιμάζει το ιδιωτικό δίκτυο για διάφορα use cases, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης γυαλιών AR για απομακρυσμένη συντήρηση.

close menu