Εκδηλώσεις

Μπιλ Γκέιτς: Τα επόμενα χρόνια θα εμφανιστούν οκτώ με δέκα νέες Tesla

Πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών σε όσους επιλέξουν να «ποντάρουν» στην πράσινη τεχνολογία και στις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στην προσπάθεια για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής «βλέπει» ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Συγκεκριμένα, ο τέταρτος -πλέον- πλουσιότερος στον κόσμο, μιλώντας στο φόρουμ SOSV Climate Tech Summit, ανέφερε πως ο πλούτος που θα δημιουργηθεί στην αγορά θα συγκρίνεται μόνο με εκείνο των τεχνολογικών κολοσσών του σήμερα.

«Θα προκύψουν οκτώ με δέκα νέες Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, σημειώνοντας πως «μόνο μία από αυτές είναι γνωστή στο ευρύ κοινό σήμερα», φέρνοντας σαν παράδειγμα την εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε να ενισχύσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 2.000%.

Ωστόσο, ο Γκέιτς δεν έμεινε μόνο στο παράδειγμα της Tesla καθώς στη συνέχεια ανέφερε πως στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν εταιρείες που θα μπορούν να συγκριθούν με τις Google, Amazon και την Microsoft αναφορικά με την κερδοφορία τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ο Μπιλ Γκέιτς έχει ήδη επενδύσει στην «πράσινη τεχνολογία» μέσω της φίρμας Breakthrough Energy Ventures, που έχει ιδρύσει ο ίδιος, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν τόσο ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος όσο και οι Μάικλ Μπλούμπεργκ και Ρέι Ντάλιο.

close menu