Οικονομία

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Elevate Greece υπέγραψε το ΙΦΕΤ

To Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία «Elevate Greece», με σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με το Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό κ. Δήμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αντικείμενο της συνεργασίας είναι διττό: το ΙΦΕΤ αφενός θα προσφέρει οικονομική επιβράβευση σε διακεκριμένες νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου των Life Sciences, αφετέρου θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις του δικτύου σε θέματα ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, ανάλυσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά και χρηματοοικονομικής διαχείρισης. Η τεχνογνωσία του ΙΦΕΤ στον κλάδο του φαρμάκου και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, θα είναι πλέον πολύτιμος σύμμαχος της πρωτοβουλίας Elevate Greece, συμβάλλοντας με τον βέλτιστο τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και στην παραγωγική αξιοποίηση του συλλογικού ταλέντου τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, Γιάννης Σωτηρίου, δήλωσε: «Το ΙΦΕΤ, εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει στον Έλληνα ασθενή, συμμετέχει ενεργά στις υγιείς κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της χώρας. Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την προσήλωσή μας στην καινοτομία, μπορούμε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στις νεοφυείς επιχειρήσεις του δικτύου Elevate Greece».

close menu