Πολιτική

Μητσοτάκης: Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε τουρίστες που έφυγαν εξαιτίας των πυρκαγιών

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο βρετανικό ITV

Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπών σε όσους παραθέριζαν στη Ρόδο και χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το νησί εκτάκτως λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο για όλους όσους διακόπηκαν οι διακοπές τους λόγω των πυρκαγιών», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «Η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής. Φυσικά να έρθουν στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Οι πυρκαγιές δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι την τελευταία 3ετια για τέτοιου είδους πυρκαγιές. Έχουμε το 112 που δεν έχετε στη Βρετανία και υπάρχει ειδοποίηση με μήνυμα σε όσους επηρεάζονται από φυσικές καταστροφές κι όσοι ψάχνουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής να έρθουν Ρόδο μόλις το 15% νησιού επηρεάστηκε».

close menu