Διεθνή

Microsoft: Κινδυνεύει με πρόστιμο από την ΕΕ για το Teams

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ενός ακόμη προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται η Microsoft, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό για κατάχρηση της δύναμής του στην αγορά αναφορικά με την εφαρμογή βιντεοδιάσκεψης Teams.

Ειδικότερα, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατηγόρησαν την Microsoft για παράνομη σύνδεση της εφαρμογής συνομιλίας και βίντεο Teams με το προϊόν Office, υποστηρίζοντας ότι οι πρόσφατες κινήσεις του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα για την αποσύνδεση του πακέτου ήταν ανεπαρκείς και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Η Microsoft παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, συνδέοντας το προϊόν επικοινωνίας και συνεργασίας Teams με τις δημοφιλείς εφαρμογές παραγωγικότητας που περιλαμβάνονται στις σουίτες για επιχειρήσεις Office 365 και Microsoft 365», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Κομισιόν διαπιστώνει προκαταρκτικά ότι οι αλλαγές αυτές δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της και ότι απαιτούνται περισσότερες αλλαγές στη συμπεριφορά της Microsoft για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού», ανέφερε, αναφερόμενη στην αποσύνδεση του Teams από το Office που ανακοίνωσε η Microsoft τους τελευταίους μήνες.

Η κίνηση του εποπτικού οργάνου ανταγωνισμού της ΕΕ προκλήθηκε έπειτα από καταγγελία του 2020 από την ανταγωνιστική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του χώρου εργασίας Slack, η οποία ανήκει στη Salesforce.

Το Teams προστέθηκε στο Office 365 το 2017 δωρεάν και στη συνέχεια αντικατέστησε το Skype for Business. Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει λόγω της τηλεδιάσκεψης που προσφέρει.

Η Microsoft δήλωσε ότι θα εργαστεί για την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ.

close menu