Τεχνολογίες

Microsoft – Μπάιντεν: Επένδυση 3,3 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, εν όψει εκλογών

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης επενδύσει δισεκατομμύρια για την προώθηση της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη χώρα, μεταξύ άλλων μέσω του νόμου CHIPS and Science Act

Την επένδυση 3,3 δισ. δολαρίων της Microsoft σε ένα νέο κέντρο δεδομένων Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ρασίν του Ουισκόνσιν, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Το κέντρο δεδομένων θα κατασκευαστεί στην ίδια έκταση στην οποία η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών, Foxconn, είχε επενδύσει 10 δισ. δολάρια.

Η επένδυση της Microsoft θα δημιουργήσει 2.300 θέσεις εργασίας στον κατασκευαστικό τομέα και 2.000 μόνιμες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

«Ο τεχνολογικός γίγαντας θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες στην ψηφιακή οικονομία για χιλιάδες κατοίκους του Ουισκόνσιν».

Οι θέσεις εργασίας της Microsoft στο Ρασίν θα συνοδεύονται, «από αναπτυξιακές προοπτικές και ολοκληρωμένες παροχές, όπως η αμειβόμενη οικογενειακή άδεια».

Η επένδυση στο κέντρο δεδομένων έρχεται επίσης, «με δέσμευση για επένδυση στην καινοτομία και το εργατικό δυναμικό στο Ρασίν και σε ολόκληρη την πολιτεία».

Η Microsoft σχεδιάζει να συνεργαστεί με το Gateway Technical College σε μια Ακαδημία Datacenter για να εκπαιδεύσει 1.000 κατοίκους του Ουισκόνσιν σε θέσεις εργασίας σε κέντρα δεδομένων και STEM μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Microsoft θα κατασκευάσει επίσης ένα εργαστήριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πολιτείας και θα συνεργαστεί με τον φορέα επιτάχυνσης των νεοφυών επιχειρήσεων, Gener8tor, για να εκπαιδεύσει 1.000 επιχειρηματίες του Ουισκόνσιν σχετικά με τον τρόπο υιοθέτησης και χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στον εργασιακό χώρο.

Η επένδυση της Microsoft έρχεται έξι χρόνια μετά την ανακοίνωση της Foxconn για μια επένδυση ύψους 10 δισ. δολαρίων στο Ρασίν υπό την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία υποτίθεται ότι θα δημιουργούσε 13.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της μεταποίησης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσης επενδύσει δισεκατομμύρια για την προώθηση της ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη χώρα, μεταξύ άλλων μέσω του νόμου CHIPS and Science Act, ο οποίος έχει χορηγήσει δισεκατομμύρια σε κατασκευαστές τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των Intel, TSMC και Samsung, για την κατασκευή προηγμένων εργοστασίων παραγωγής τσιπ σε όλες τις ΗΠΑ.

close menu