Χρηματοδοτήσεις

Μια ανάσα πριν την κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολ. βρίσκεται η Apple

Σε απόσταση αναπνοής από τα 3 τρισ. δολάρια βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση της Apple, ένα ορόσημο που θα καθιστούσε το μέγεθός της ίσο με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μετά τη Γερμανία, μόλις έναν χρόνο μετά που η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 2 τρισ. δολ.

H μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,77% στα 174,21 δολάρια και πρέπει να φτάσει η διαπραγμάτευσή της στα 182,85 δολάρια για να πιάσει τα 3 δισ. δολάρια, μετά από ένα ισχυρό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τους επενδυτές που ποντάρουν στην εταιρεία θεωρώντας την συγκριτικά ως ένα ασφαλές καταφύγιο.

Η Apple έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 30% από την αρχή του έτους, ενώ το 2020 είχε καταγράψει ράλι 80%. Οι υπόλοιπες εταιρείες στο “κλαμπ των τρισεκατομμυριούχων” -Microsoft, Amazon, Alphabet και Tesla – έχουν κερδίσει από 10% έως 70% κατά το ίδιο διάστημα.

Η μετοχή της έχει ήδη ξεπεράσει τη μέση τιμή-στόχο που είχε θέσει η Wall Street κατά 4 δολάρια, με την πλειονότητα των αναλυτών που καλύπτουν τη μετοχή να την αξιολογούν ως “buy” ή υψηλότερα.

“Η Apple φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αντοχή στα “πάνω και τα κάτω” των οικονομικών εξελίξεων ακριβώς διότι πρόκειται για ένα ισχυρό brand. H ροή των νέων προϊόντων της είναι επίσης αρκετά ισχυρή”, δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια της Hargreaves Lansdown.

Η Apple έχασε για λίγο τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας από τη Microsoft Corp νωρίτερα φέτος, μετά τα σχόλια του CEO Tim Cook για τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη δυσκολία στην προμήθεια ημιαγωγών και εξαρτημάτων για την κατασκευή smartphones και φορητών υπολογιστών.

close menu