Τηλεπικοινωνίες

Με κοινό συμβόλαιο η Ericsson εισχωρεί στο 5G της Κίνας

Συμβόλαιο 5G στην Κίνα κέρδισε η Ericsson, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Reuters. Συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία απέκτησε το 3% σε ένα κοινό συμβόλαιο 5G με της China Telecom και China Unicom.

Η Nokia, η οποία αναμενόταν να πάρει το μερίδιο αγοράς της Ericsson στην Κίνα, δεν απέκτησε καθόλου συμμετοχή, σύμφωνα με το το έγγραφο του διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε από τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Ενώ το έγγραφο του διαγωνισμού δεν αποκαλύπτει το ποσοστό που κέρδισαν, οι Huawei και ΖΤΕ αναμένεται να έχουν λάβει υψηλό ποσοστό από τα συμβόλαια, πίσω από την κρατική Datang Telecom.

Η Ericcson η οποία είχε προειδοποιήσει ότι θα έχανε μερίδιο της αγοράς στην Κίνα εξαιτίας της απαγόρευσης των κινεζικών εταιρειών προμήθειας εξοπλισμού στη Σουηδία, είδε το ποσοστό της στην China Mobile να υποχωρεί στο 2% από το 11% του περασμένου έτους.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εντείνει τους ελέγχους σε κινεζικές επιχειρήσεις που χτίζουν δίκτυα 5G, μετά από διπλωματικές πιέσεις από την Ουάσιγκτον, η οποία κατηγορεί την Huawei ότι ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία.

TAGS:

close menu