Τεχνολογίες

Με αύξηση 4% σε ετήσια βάση έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο για την Check Point Software

Στα 526 εκατ. δολάρια συνολικά έσοδα, αυξημένα κατά 4%σε ετήσια βάση ολοκληρώθηκε το δεύτερο τρίμηνο για την Check Point Software όπως γνωστοποίησε η εταιρεία. Πιο αναλυτικά, για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, η Check Point Software γνωστοποίησε τα εξής:

 

 • Συνολικά έσοδα: 526 εκατ. δολάρια, αύξηση 4% σε ετήσια βάση
 • Ετεροχρονισμένα έσοδα: 1.472 εκατ. δολάρια, αύξηση 10% σε ετήσια βάση.
 • Λειτουργικά έσοδα GAAP: 222 εκατ. δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το 42% των εσόδων
 • Λειτουργικά έσοδα Non GAAP: 257 εκατ. δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το 49% των εσόδων
 • Κέρδη ανά μετοχή κατά GAAP: 1,38 δολάρια, ίδια με πέρυσι
 • Μη GAAP EPS: 1,61 δολάρια, αύξηση 2 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι
 • Cash flow από λειτουργικές δραστηριότητες: 264 εκατ. δολάρια, αύξηση 4 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι

“Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η έντονη προσπάθεια οδήγησε σε διψήφια αύξηση των πωλήσεων των CloudGuard και Harmony και σε τριψήφια αύξηση των πωλήσεων της πλατφόρμας Infinity. Συνολικά αυξήσαμε τα έσοδα από τις συνδρομές ασφαλείας κατά 12%”, δήλωσε ο Gil Shwed, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Check Point Software Technologies. “Έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση 93 τοις εκατό στις επιθέσεις ransomware, καθώς οι επιθέσεις Gen V είναι πλέον ο νέος κανόνας. Πιστεύουμε ότι οι οργανισμοί μπορούν να σταματήσουν την επόμενη πανδημία στον κυβερνοχώρο υιοθετώντας μια τακτική του τύπου, Πρώτα από Όλα η Ασφάλεια που θα αφορά σε όλο το δίκτυο, το cloud και τους απομακρυσμένους χρήστες”.

Οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2021:

 • Συνολικά έσοδα: 526 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 506 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή αύξηση 4% σε ετήσια βάση.
 • Λειτουργικά έσοδα GAAP: 222 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 221 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, που αντιπροσωπεύουν το 42% και το 44% των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και του 2020, αντίστοιχα.
 • Λειτουργικά έσοδα μη GAAP: 257 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 253 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, που αντιπροσωπεύουν το 49% και 50% των εσόδων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και το 2020, αντίστοιχα.
 • Φόροι εισοδήματος GAAP: 47 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 43 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
 • Καθαρά έσοδα GAAP: 186 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 196 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
 • Καθαρά έσοδα μη GAAP: 217 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 225 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
 • Καθαρά έσοδα GAAP και Απομειωμένα Κέρδη ανά Μετοχή: 1,38 δολάρια όπως και το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
 • Καθαρά έσοδα Non -GAAP και Απομειωμένα Κέρδη ανά Μετοχή: 1,61 δολάρια σε σύγκριση με 1,58 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, δηλαδή αύξηση 2% σε ετήσια βάση.
 • Ετεροχρονισμένα έσοδα: Στις 30 Ιουνίου 2021, τα αναβαλλόμενα έσοδα ήταν 1.472 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 1.338 εκατ. δολάρια στις 30 Ιουνίου 2020, αύξηση 10 τοις εκατό σε ετήσια βάση.
 • Υπόλοιπα μετρητών, εμπορεύσιμα χρεόγραφα και βραχυπρόθεσμες καταθέσεις: 4.002 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με 3.959 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Ιουνίου 2020.
 • Ρευστότητα: Ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 264 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 252 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020, αύξηση 4% σε ετήσια βάση.
 • Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών: Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2021, η εταιρεία αγόρασε περίπου 2,7 εκατομμύρια μετοχές με συνολικό κόστος περίπου 325 εκατομμύρια δολάρια.

Για πληροφορίες σχετικά με τα non-GAAP χρηματοοικονομικά μεγέθη που αναφέρονται στην παρούσα ανακοίνωση, καθώς και για τη συμφωνία αυτών των non-GAAP χρηματοοικονομικών μεγεθών με τα πιο άμεσα συγκρίσιμα GAAP χρηματοοικονομικά μεγέθη, ανατρέξτε στην ενότητα “Χρήση των non-GAAP χρηματοοικονομικών πληροφοριών” και “Συμφωνία των GAAP με τα non-GAAP χρηματοοικονομικά στοιχεία”.

Τα κύρια σημεία

Τον Ιούνιο, η Check Point Software Technologies επέκτεινε τις δυνατότητες της λύσης Quantum Hybrid Data Center Security για την παροχή προηγμένης προστασίας σε σύνθετα υβριδικά κέντρα δεδομένων.

 • Το λογισμικό Check Point R81.10: Η νέα έκδοση της πλατφόρμας Cyber Security προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργική αποτελεσματικότητα της ασφάλειας με ενοποιημένη διαχείριση της από το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και παράλληλη υποστήριξη πολλαπλών διαχειριστών.
 • Το πιο πρόσφατο Quantum Maestro 175: Επιτρέπει την ενορχήστρωση της ασφάλειας με security gateways Quantum με χωρητικότητα μέχρι και 52 gateways , μέσα σε λίγα λεπτά, προσφέροντας στις εταιρείες ευελιξία με απόδοση Terabit ανά δευτερόλεπτο για την πρόληψη απειλών
 • Quantum Smart-1: Οι συσκευές διαχείρισης ασφάλειας παρέχουν προηγμένη προστασία για σύνθετα υβριδικά κέντρα δεδομένων με αυτοματοποιημένες λειτουργίες και μια εξαιρετικά κλιμακούμενη πλατφόρμα.

Για να υποστηρίξουν το νέο περιβάλλον “εργασία από οπουδήποτε” (WFA), οι οργανισμοί επιτάχυναν τη μετάβασή τους στο cloud, γεγονός που τους άφησε ευάλωτους σε επιθέσεις που στοχεύουν στο cloud. Η Check Point Software επέκτεινε τις δυνατότητες της ενοποιημένης πλατφόρμας Cloud Native Security Platform, για να παρέχει προστασία workloads με προτεραιότητα στις εφαρμογές , με το Check Point CloudGuard Workload Protection. Αυτή η πλήρως αυτοματοποιημένη λύση ασφάλειας cloud workloads παρέχει στις ομάδες ασφαλείας εργαλεία για την αυτοματοποίηση της ασφάλειας σε όλες τις εφαρμογές, τις διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών (APIs) και τα microservices από την ανάπτυξη έως τον χρόνο εκτέλεσης μέσω μιας ενιαίας διεπαφής.

Η Check Point Software επέκτεινε την υποστήριξη πολλαπλών cloud μέσω της ενσωμάτωσης του Check Point CloudGuard με το Alibaba Cloud, την ψηφιακή νοημοσύνη και την τεχνολογική ραχοκοκαλιά του Alibaba Group και παγκόσμιο ηγέτη στο cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη. Οι πελάτες του Alibaba Cloud θα επωφεληθούν από την ενισχυμένη ασφάλεια του δικτύου cloud και τη διαχείριση compliance posture, ενώ άλλοι οργανισμοί έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το Alibaba Cloud στο πλαίσιο των περιβαλλόντων multi-cloud τους.

Συνεργασίες & Πελάτες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου, η Check Point Software Technologies κατέδειξε τη συνεχή δέσμευσή της να παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλα τα επίπεδα. Τον Μάιο εγκαινίασε το Global Cloud Academy Education με τους Platinum Elite ATC Partners – Arrow Electronics, Red Education και Westcon Security. Η Check Point Software είναι ο πρώτος πάροχος λύσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει το κενό γνώσεων στον κλάδο, προσφέροντας ένα ειδικό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ειδικεύεται στην ασφάλεια cloud σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον Απρίλιο, η Check Point Software εισήγαγε νέες πρωτοβουλίες στο μοντέλο πωλήσεων του καναλιού της για την περαιτέρω επιτάχυνση των οφελών και των κερδών των συνεργατών. Οι τέσσερις νέες πρωτοβουλίες του προγράμματος ανάπτυξης συνεργατών της Check Point Software αυξάνουν περαιτέρω την αξία για τους συνεργάτες και επιταχύνουν την πρόσβασή τους σε οφέλη και ανταμοιβές για δραστηριότητες που δημιουργούν πωλήσεις μέσω στενότερης συνεργασίας με την εταιρεία

Τον Ιούλιο, η Check Point Software έγινε χορηγός του νέου κέντρου καθηλωτικής εμπειρίας Industry 4.0 της Deloitte με έδρα τη Wichita. Η χορηγία προσδιορίζει την ανάγκη για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ως βασικό συστατικό κάθε ασφαλούς έξυπνου εργοστασίου και επιτρέπει την πρόσβαση των πελατών της Check Point Software στην εμπειρία των προηγμένων μεθόδων και τεχνολογιών παραγωγής που βρίσκονται στο επίκεντρο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Έρευνα & ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις Ransomware συνεχίζουν να αυξάνονται κατακόρυφα, σημειώνοντας αύξηση 93% σε ετήσια βάση: Η Check Point Research (CPR) εξέδωσε ένα επικαιροποιημένο στιγμιότυπο δεδομένων για τις παγκόσμιες τάσεις του ransomware, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων ανά οργανισμό ανά κλάδο και των περιφερειακών τάσεων των επιθέσεων. Η CPR διαπίστωσε ότι ο μέσος αριθμός επιθέσεων ransomware κάθε εβδομάδα αυξήθηκε κατά 20% τους τελευταίους δύο μήνες, κατά 41% τους τελευταίους έξι μήνες και κατά 93% τους τελευταίους 12 μήνες. Η πρόσφατη επίθεση σε αγωγό των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιτάχυνση των εξελιγμένων επιθέσεων ransomware συνεχίζεται. Μετά από αυτή την επίθεση, η Check Point Research προειδοποίησε για μια νέα απειλή ransomware με την ονομασία Triple Extortion.

Ευπάθειες σε εφαρμογές και υποδομές:

Ευπάθειες ασφαλείας στην πλατφόρμα της Atlassian οδήγησαν σε κατάληψη λογαριασμού με ένα κλικ: Η Check Point Research (CPR) εντόπισε ελαττώματα ασφαλείας στην Atlassian, την πλατφόρμα ομαδικής συνεργασίας και παραγωγικότητας που χρησιμοποιείται από 180.000 πελάτες παγκοσμίως. Με ένα μόνο κλικ, ένας επιτιθέμενος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ελαττώματα για να καταλάβει λογαριασμούς και να ελέγξει ορισμένες από τις εφαρμογές της Atlassian, συμπεριλαμβανομένων των Jira και Confluence.

Τέσσερα κενά ασφαλείας εντοπίστηκαν στο Microsoft Office: Τέσσερις ευπάθειες ασφαλείας επηρέασαν προϊόντα της σουίτας Microsoft Office, συμπεριλαμβανομένου του Excel και του Office online. Σε περίπτωση εκμετάλλευσης, οι ευπάθειες θα παρείχαν σε έναν εισβολέα τη δυνατότητα εκτέλεσης κώδικα σε στόχους μέσω κακόβουλων εγγράφων του Office, όπως το Word (.DOCX), το Excel (.XLS) και το Outlook (.EML). Οι ευπάθειες είναι το αποτέλεσμα λαθών ανάλυσης που έγιναν σε παλαιό κώδικα που βρέθηκε στις Μορφές Αρχείων Excel95, δίνοντας στους ερευνητές λόγους να πιστεύουν ότι τα κενά ασφαλείας υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια.

Η λανθασμένη διαμόρφωση των υπηρεσιών cloud τρίτων εξέθεσε τα δεδομένα πάνω από 100 εκατομμυρίων χρηστών: Μετά την εξέταση 23 εφαρμογών Android στο Google Play, η Check Point ανακάλυψε ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά εξέθεσαν τα προσωπικά δεδομένα πάνω από 100 εκατομμυρίων χρηστών μέσω διαφόρων λανθασμένων ρυθμίσεων των υπηρεσιών cloud τρίτων. Τα προσωπικά δεδομένα περιλάμβαναν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα συνομιλίας, τοποθεσία, κωδικούς πρόσβασης και φωτογραφίες, τα οποία, στα χέρια των χάκερ, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απάτη και κλοπή ταυτότητας.

Εντοπίστηκαν 5 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών πληροφοριών εταιρειών σε μια υπηρεσία AWS λόγω λανθασμένων ρυθμίσεων των χρηστών: Αναλύοντας και απαριθμώντας τα δημόσια έγγραφα του AWS Systems Manager (SSM), η CPR ανέκτησε πάνω από πέντε εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών πληροφοριών και συναλλαγές πιστωτικών καρτών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και ένας παγκόσμιος κατασκευαστής αθλητικών ειδών.

Η ιδιωτικότητα των χρηστών Android σε κίνδυνο καθώς η Check Point Research εντοπίζει ευπάθεια στα μόντεμ κινητών σταθμών της Qualcomm: Η Check Point Research (CPR) εντόπισε ευπάθεια ασφαλείας στο μόντεμ κινητού σταθμού (MSM) της Qualcomm, το τσιπ που είναι υπεύθυνο για την κυψελοειδή επικοινωνία σε σχεδόν το 40% των τηλεφώνων παγκοσμίως. Εάν αξιοποιούνταν, η ευπάθεια θα επέτρεπε σε έναν εισβολέα να χρησιμοποιήσει το ίδιο το λειτουργικό σύστημα Android ως σημείο εισόδου για να εισάγει κακόβουλο και αόρατο κώδικα στα τηλέφωνα, παρέχοντάς του πρόσβαση σε μηνύματα SMS και στον ήχο τηλεφωνικών συνομιλιών.

Έρευνα & Αναγνωρίσεις

Συνεχίσαμε να εστιάζουμε στην ασφάλεια μέσω της καινοτομίας, της βιομηχανικής έρευνας και της αναγνώρισης, όπως:

Οι λύσεις Secure Access Service Edge (SASE) είναι το μέλλον: Survey Uncovers Organizations’ Security Priorities for Hybrid Working: Η Check Point αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει πώς οι οργανισμοί έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατηγικές πληροφορικής και ασφάλειας. Η έρευνα σε 450 επαγγελματίες του IT και της ασφάλειας αποκάλυψε τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία στους οργανισμούς, καθώς και τις προτεραιότητες ασφαλείας τους για τον υβριδικό χώρο εργασίας

Η Check Point Software Technologies αναγνωρίστηκε ως νικητής του βραβείου Microsoft Security 20/20 Partner Award για τον πιο μετασχηματιστικό συνεργάτη ολοκλήρωσης: Στα δεύτερα ετήσια βραβεία Microsoft Security 20/20 Awards που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Μαΐου 2021, η Microsoft ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων σε 18 κατηγορίες που καλύπτουν την ασφάλεια, τη συμμόρφωση και την ταυτότητα. Φέτος, η Check Point Software είναι νικητής του βραβείου Microsoft Security 20/20 Most Transformative Integration Partner. Η εταιρεία τιμήθηκε μεταξύ ενός παγκόσμιου πεδίου κορυφαίων συνεργατών της Microsoft για την επίδειξη αριστείας στην καινοτομία, την ολοκλήρωση και την εφαρμογή σε πελάτες με την τεχνολογία της Microsoft.

Οι αξιολογήσεις MITRE Engenuity ATT&CK® αναδεικνύουν την ηγετική θέση της Check Point Software στον τομέα της ασφάλειας τελικών σημείων: Στην αξιολόγηση προϊόντων MITRE ATT&CK Endpoint Protection Product Evaluation, το Check Point Harmony Endpoint εντόπισε με επιτυχία το 100% των μοναδικών τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων. Επιπλέον, το Check Point Harmony Endpoint πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο ανίχνευσης τεχνικών για το 96% των μοναδικών τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν στις αξιολογήσεις.

close menu