Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μαρινάκης: Κανονικά στις 8 Οκτωβρίου οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών», βάζοντας τέλος στα σχετικά σενάρια

Στις 8 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες δεν τίθεται θέμα αναβολής λόγω της κακοκαιρίας Daniel αποσαφήνισε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων ημερών για πιθανή αναβολή, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ειδικότερα, μετά από σχετική ερώτηση, απάντησε πως «εκδόθηκε μια απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων για κάποιες στις πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση ούτε θέμα αναβολής των εκλογών στη χώρα».

Σημειώνεται πάντως ότι την Κυριακή, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, δόθηκε παράταση ως τις 15 Σεπτεμβρίου για την ανακήρυξη των συνδυασμών των αυτοδιοικητικών εκλογών στις πληγείσες περιοχές.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΥΠΕΣ ανέφερε: «Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών υποψηφίων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 αποκλειστικά στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Λάρισας, Σποράδων, Καρδίτσας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετατίθεται για την 15η Σεπτεμβρίου, καθώς η λειτουργία των αρμόδιων δικαστηρίων έχει ανασταλεί έως και την 13η Σεπτεμβρίου, λόγω της κακοκαιρίας ”Daniel”».

close menu