Κυβέρνηση

Μάκης Βορίδης: Η κυβέρνηση θα κριθεί στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η πραγματικότητα

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα ραδιοφωνικής συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Στο εισαγωγικό ερώτημα, αν υπάρχει θέμα με την παραμονή στην κυβέρνηση, του κ. Γεωργιάδη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε, «από ό,τι καταλαβαίνω, όχι. Αυτό είναι θέμα του Πρωθυπουργού, επομένως αν ήθελε κάτι να πει, θα το είχε πει». Και, εν συνεχεία, «ο κ. Γεωργιάδης μίλησε, διευκρίνισε αυτά που ήθελε να πει και από εκεί και πέρα, το θέμα είναι λήξαν».

Ενώ σε μια γενικότερη τοποθέτηση επεσήμανε: «Οι δηλώσεις προφανώς έχουν μια κάποια σημασία, αλλά μια κυβέρνηση κυρίως κρίνεται από το τι κάνει και δεν κάνει. Το κυβερνητικό έργο είναι αυτό εν τέλει που έχει σημασία και λιγότερο -χωρίς να τον υποτιμώ- ο κυβερνητικός λόγος. Η κυβέρνηση θα κριθεί σε σχέση με τη δυνατότητά της να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που δημιουργεί η πραγματικότητα, η ζωή, η πορεία των πραγμάτων. Πάνω σε αυτό είναι η κυβερνητική προσπάθεια, εκεί θα αναμετρηθεί η κυβέρνηση».

Σε αυτό καθ’αυτό το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ο Μ. Βορίδης ρωτήθηκε εν πρώτοις για το ενδεχόμενο κατάθεσης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Και είπε: «Μιλώντας ως δικηγόρος μου είναι πάρα πολύ δύσκολο πώς μπορεί να σταθεί μια κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ή από ενδεχόμενο δόλο σε βάρος υπουργού». Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε πως θα περιμένει να δει το περιεχόμενο της πρότασης αυτής, εφόσον κατατεθεί.

Αναφορικώς με την πρόταση, από το ΚΚΕ, συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, σημείωσε: «Δεχόμαστε τη σύσταση, δεν δεχόμαστε το σκεπτικό της σε διάφορα σημεία. Θα αναπτύξουμε το δικό μας σκεπτικό στο πλαίσιο της επιτροπής, αλλά συμφωνούμε και σε ορισμένα κομμάτια του σκεπτικού του ΚΚΕ. Να συζητήσουμε τις πολιτικές για τον σιδηρόδρομο, να συζητήσουμε το κατά πόσον η ιδιωτικοποίηση παίζει ρόλο στα ζητήματα ασφάλειας του σιδηροδρόμου». Συμπερασματικώς, «από τη στιγμή που υπάρχουν δύο ζητήματα να συζητήσει η Βουλή» (εξεταστική-προανακριτική), «το θέμα εκκρεμεί πολιτικά».

close menu