Στρατηγική Συνεργασία

LAROS by Prisma Electronics και VesselBot συνεργάζονται με σκοπό τη διάθεση υπερσύγχρονων τεχνολογικών προϊόντων για τη ναυτιλία

H Prisma Electronics, δημιουργός του LAROS, ενός καινοτόμου συστήματος συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων υψηλής συχνότητας που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ενός πλοίου μέσω της τεχνολογίας AI και το VesselBot, μια εταιρεία τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) με εξειδίκευση στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προσφέρουν πιο ολοκληρωμένες λύσεις στη ναυτιλιακή αγορά.

Η VesselBot δημιούργησε το Voyage TCE Optimization System, ένα σύστημα ολιστικής βελτιστοποίησης του TCE (Time Charter Equivalent) ανά ταξίδι, το οποίο παράλληλα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG). Μέσω του συστήματος αυτού παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες που οφείλουν να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς του ΙΜΟ (International Maritime Organization) για τις εκπομπές αερίων, που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίου κατά 50% έως το 2050, να το πετύχουν. Το σύστημα χρησιμοποιεί υπερσύγχρονη τεχνολογία και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ατμοσφαιρικών εκπομπών ενός πλοίου, δημιουργώντας θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ παράλληλα αυξάνει το TCE για κάθε ταξίδι.

Η Prisma Electronics προσφέρει στην αγορά το σύστημα LAROS, ένα πραγματικό σύστημα IoT για τη Ναυτιλία. Περιλαμβάνει “έξυπνους συλλέκτες” με υπολογιστική ισχύ για τη δημιουργία αξιόπιστων δεδομένων από οποιονδήποτε αναλογικό ή ψηφιακό αισθητήρα του πλοίου, οργάνου ή συστήματος Scada / PLC. Το σύστημα LAROS θα παρέχει υψηλής συχνότητας και υψηλών διαστάσεων, δομημένα δεδομένα με ακρίβεια, συγχρονισμένα, αδιάλειπτα και διαμορφωμένα σε όλο το πλοίο και το στόλο, έτοιμα για περαιτέρω χρήση από τη VesselBot.

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μακρά εμπειρία και εξαιρετική γνώση της ναυτιλιακής αγοράς. Μέσω αυτής της συνεργασίας, απαντούν στις σημερινές ανάγκες της ναυτιλίας και συμβάλλουν σημαντικά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πλοίου. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν μια ενοποιημένη πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υπάρχοντες και οι μελλοντικοί χρήστες τους θα αποκομίσουν τα πλεονεκτήματα των δυο συστημάτων. Ο συνδυασμός αξιόπιστων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, προηγμένων αναλυτικών στοιχείων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης διασφαλίζει ότι οι πελάτες θα επωφεληθούν από τη σημαντική εξοικονόμηση των λειτουργικών τους δαπανών και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Prisma Electronics μέσω της οποίας προσφέρουμε στην αγορά ενοποιημένα τα προϊόντα μας. Επιτρέποντας στους χρήστες μας να λάβουν όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα που απαιτούνται για τα πλοία και τον στόλο τους, σε μια ενιαία λύση αντί να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και υπηρεσίες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δύναμη των συνεργασιών και πιστεύουμε ότι μπορούμε πάντα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες λύσεις μέσω αυτών. Αναγνωρίσαμε τα δυνατά σημεία που διαθέτει η κάθε εταιρεία και αποφασίσαμε να προσφέρουμε από κοινού στην αγορά τα προϊόντα μας, λειτουργώντας συμπληρωματικά.” Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, CEO της VesselBot.

“Η συνεργασία της Prisma Electronics με τη VesselBot θα παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες πιο αξιόπιστα εργαλεία λήψης αποφάσεων ικανά να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους υπεροχή και να επαληθεύσουν τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις τους με τη χρήση πραγματικών δεδομένων στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.” Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Electronics.

close menu