Εκδηλώσεις Teamworks

Κυριάκος Πιερρακάκης: Μέσα στις επόμενες μέρες η αναβάθμιση του Ψηφιακού Φακέλου Υγείας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των συνεδριακών εκδηλώσεων για τους τομείς της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα e-Government Forum, Digital Health Care και DPO & ICT Security World με την συμμετοχή που διοργάνωσε στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel η Teamworks.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Χωρίς την συμβολή των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα είχε γίνει τίποτα”

Τα εύσημα στην Teamwork, τόσο για την ποιότητα των διοργανώσεών της όλα αυτά χρόνια, όσο και για την επιλογή της θεματικής, απέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας παράλληλα και το γιατί το υπουργείο του οποίου ηγείται απέδωσε πρόθυμα την αιγίδα του.

Άλλωστε, όπως τόνισε, κατά τον χαιρετισμό του στο e-Government Forum, η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στον ψηφιακό τομέα σηματοδοτεί και την απόδοση συγκριτικών πλεονεκτημάτων στην οικονομία της. «Το e-governance μπορεί να γλυτώσει πολλά χρήματα για το ελληνικό κράτος και τους συναλλασσόμενους και να συμβάλλει στην πολύ καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών», σημείωσε συγκεκριμένα. Για να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, ενώ βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο.

Η εν λόγω πρόοδος, όπως εξήγησε, έχει παίξει κομβικό ρόλο στην προσέλκυση, τα τελευταία τρία χρόνια, μεγάλων επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας. Περιέγραψε παράλληλα τον στόχο για το μέλλον, μέσα από την ενδυνάμωση των ψηφιακών της υποδομών, η χώρα να γίνει τόπος εργασίας και για ψηφιακούς νομάδες.

Tέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την συμβολή των εργαζόμενων του δημόσιου τομέα, χωρίς την συμβολή, την κούραση και την δουλειά των οποίων, τίποτα από όσα έχουν ωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους δεν θα είχε ολοκληρωθεί, ενώ η χώρα δεν θα είχε καταφέρει να αποτελέσει προορισμό τόσων σημαντικών επενδύσεων.

Καταλήγοντας εξήρε τον ρόλο των ανθρώπων που συμβάλλουν στην πράξη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, σημειώνοντας ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί κουβαλάει πίσω της «εσάς». «Χάρη στη δική σας πρόοδο, φέρνω επενδύσεις στην Ελλάδα και φαίνομαι καλός υπουργός», είπε χαριτολογώντας.

Τις ευχές του υπουργού για την επιτυχία του συνεδρίου συνόδευσε και η ενημέρωση των συμμετεχόντων ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει σαρώσει. «Πάει καλά, το λέω για την ιστορία», τόνισε, έχοντας προηγουμένως σημειώσει ότι συνηθίζουμε να γκρινιάζουμε και να μη βλέπουμε τα καλά που γίνονται.

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η αναβάθμιση του Ψηφιακού Φάκελου Υγείας”

Με αφορμή τον τραυματισμό του που δεν επέτρεψε την φυσική παρουσία του στο συνέδριο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την σημασία των ψηφιακών μέσων στην λειτουργία και την ολοκλήρωση των λειτουργιών του κράτους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «η μεγάλη πρόοδος που συντελείται στον ψηφιακό τομέα συνεχίζεται ακάθεκτη με τους ρυθμούς να συνεχίζουν να είναι εκθετικοί, τα έργα του ταμείου ανάκαμψης δημοπρατούνται διαρκώς και οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν εκτοξευτεί και αναμένονται να φτάσουν το 1 δις., μέχρι το τέλος του έτους, με κάθε πολίτη να γλυτώνει πάνω από 100 ώρες αναμονής στις συναλλαγές του με το κράτος και τις συναλλαγές με το gov.gr

Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ ενδιαφέρον πεδίο, η κυβέρνηση έχει μπροστά της μήνες παραγωγικής θητείας όπου νέες υπηρεσίες θα συνεχίσουν διαρκώς να ανακοινώνονται, ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος θα αναβαθμιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έχουμε την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας, ενώ και στο ψηφιακό πορτοφόλι των πολιτών μέσα στο επόμενο διάστημα θα προστεθούν νέα πιστοποιητικά.

Συντελείται μια μεγάλη αλλαγή στο κράτος, μια αλλαγή που έχουν αγκαλιάσει όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού και αποτελεί μια τεράστια παρακαταθήκη για το κράτος στην οποία έχουν συμμετάσχει όλοι και γι, αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την αρωγή και την συμμετοχή των υπαλλήλων του κράτους»

Ο κ. Πιερρακάκης ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ανέφερε πως «η Βίβλος του Ψηφιακού Μετασχηματισμού πραγματοποιείται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και μπορούμε πια να πούμε ότι όλα αυτά που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε στάδιο συζήτησης, πια έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται

Έχουμε βέβαια πολύ δρόμο ακόμα να καλύψουμε όμως πιστεύω πως η βελόνα κινείται με την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει κινηθεί έως τώρα σε κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης σε κάθε γωνιά της χώρας».

Λεωνίδας Χριστόπουλος: “Η Ελλάδα προσελκύει τεράστιες τεχνολογικές επενδύσεις” 

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, ευχαρίστησε επίσης για «την εξαιρετική φετινή διοργάνωση», καταθέτοντας τη στήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε πρωτοβουλίες που πορωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εστίασε στην τεράστια, όπως είπε, δυναμική που έχει αποκτήσει η ψηφιοποίηση του Δημοσίου αλλά και οι επενδύσεις στον χώρο της τεχνολογίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών για την Ελλάδα. Η εν λόγω δυναμική, τόνισε, είναι από τις λίγες σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που έχει γίνει αντιληπτό στο εξωτερικό.

Στην επιτυχία αυτή, όπως τόνισε, συνέβαλε το γεγονός ότι «η Ελλάδα έχει πάρει πολύ σοβαρά την πολιτική του ψηφιακού μετασχηματισμού». Αυτό σηματοδότησε, άλλωστε, και η δημιουργία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο συγκέντρωσε όλες τις κρίσιμες υποδομές κάτω από μια σκέπη, γεγονός που επέτρεψε την πιο γρήγορη λήψη αποφάσεων. Μέσα από αυτή τη διοικητική λογική έγινε δυνατή, ανάμεσα σε άλλα, η ψηφιοποίηση πληθώρας διαδικασιών, η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών, η μείωση του διοικητικού βάρους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία διετία και η θεσμοθέτηση αλλαγών, όπως ο νόμος για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, το εθνικό μητρώο διαδικασιών, ο νέος κώδικας διοικητικής διαδικασίας. «Σήμερα έχουμε την πολυτέλεια να σχεδιάσουμε με τον ορθό τρόπο και τα μεγάλα έργα πληροφορικής», κατέληξε.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος: “Οραματιζόμαστε συνεχώς νέες υπηρεσίες για τους πολίτες”

Ειδική αναφορά στα 25 χρόνια λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης έκανε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος με την ευκαιρία εξήρε το έργο των εργαζόμενων σε αυτή και τόνισε την ευκολία που έχει επιτευχθεί των συναλλαγών πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τόνισε πως μέσα από την εξέλιξη και την λειτουργία του, το κράτος κατόρθωσε να απελευθερώσει σημαντικούς ανθρώπινους πόρους οι οποίοι μέχρι τώρα απασχολούνταν στην διαχείριση και έλεγχο των δεκάδων εγγράφων που απαιτούνταν στις συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες. «Μέχρι τώρα πετύχαμε αρκετά» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, ενώ έκανε αναφορά στο νέο σύστημα του Κέντρου που ετοιμάζεται και το οποίο θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες και τις συναλλαγές του κράτους με τους πολίτες.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε επίσης στο G-Cloud, το οποίο είναι υπό την εποπτεία της ΓΓΠΣΔΔ ενώ έκανε αναφορά στο private cloud της ΓΓΠΣ το οποίο θα δώσει με την σειρά του υπόσταση στο Health Cloud που θα αποτελέσει την βάση για την λειτουργία του Ψηφιακού Φάκελου Υγείας.

«Οραματιζόμαστε νέες υποδομές για την επέκταση των παροχών μας προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ERP του Δημοσίου το οποίο θα απελευθερώσει ακόμα περισσότερους ανθρώπινους πόρους και θα επιτύχει την καλύτερη αποτύπωση της πορείας των έργων και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Τις εργασίες των τριών Συνεδρίων πλαισίωσαν επικεφαλής σημαντικών Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης όπως: η κα Γεωργία Βαλατσού υπηρεσιακή Γραμματεύς του Υπουργείου Εσωτερικών, η Δρ. Παρασκευή Δραμαλιώτη Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, ο Στέφανος Κόλλιας, Πρόεδρος του ΕΔΥΤΕ, ο Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, η Δρ. Εύη Σαχίνη Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, ο κ. Σταύρος Ασθενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», η κα Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης όπως και ανώτατα στελέχη σημαντικών εταιρειών πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών και μεγάλου αριθμού Συνέδρων από όλη την Δημόσια Διοίκηση.

Οι εργασίες των τριών Συνεδρίων πραγματοποιήθηκαν σε φυσική μορφή ενώ υπήρξε ταυτόχρονη ψηφιακή μετάδοση μέσω του τρισδιάστατου ψηφιακού Συνεδριακού Κέντρου «Πυθαγόρας» για τους Συνέδρους που παρακολούθησαν διαδικτυακά τις εργασίες των Συνεδρίων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και το εξωτερικό.

Κατά τις εργασίες της 2ης ημέρας των Συνεδρίων απονεμήθηκε η Διάκριση «Ασπίς» στον κ. Αθανάσιο Κοσμόπουλο, υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικού Εκπροσώπου στο European Cybersecurity Competence Centre (ECCC) για τις υπηρεσίες του στους τομείς Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνοασφάλειας στον δημόσιο τομέα.

Η απήχηση των τριών Συνεδρίων στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ψηφιακής Ασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην αγορά πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών είναι ιδιαίτερα ισχυρή και τεκμηριώνεται με την συμμετοχή των εταιρειών:

Diamond Sponsors: HP | INTEL | INFINITUM

Platinum Sponsors: Check Point Software Technologies, Cosmote, Intracom Telecom, Microsoft, Space Hellas Cisco Partner | SingularLogic, Vodafone Business

Gold Sponsors: ADAPTIT, Cosmos Business Systems | Cisco, Grant Thornton, Info Quest Technologies | IBM, interworks.cloud, Netcompany-Intrasoft, Nova, Oracle, Profile Software, Uni Systems

Bronze Sponsors: Accenture, Alcatel Lucent Enterprise | PartnerNET, Algosystems, Dataverse, Deloitte, Gnomon Informatics, OTS, Papakosmas Datatechnica, WINGS ICT Solutions

Με την Αιγίδα: Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΕΚΔΔΑ

Με την Υποστήριξη: ΕΚΤ, ΕΕΛΛΑΚ, ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΕΣΠΥ, HL7 HELLAS, HDHC, dpoNETWORK, HELLENIC (ISC)2 CHAPTER

Media Sponsors: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ICTPLUS.GR και ICT WEEKLY

close menu