Παπαγάλλος

ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Μ. ΤΣΑΜΑΖ ME LIFE STYLΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΟΙ «ΗΡΑΚΛEΙΔΕΣ» ΤΗΣ CISCO ΠΟΙΟΥΝ ΓΕΛΩΤΕΣ. ΟΙ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ» ΠΗΡΑΝ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΦΑΝΟΥΣ ΙΛΥΔΑΣ

ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο “ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΘΑΜΜΕΝΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΜΑΖ

Η αποχώρηση του κ. Τσαμάζ από τον ΟΤΕ έγινε ακριβώς όπως την είχαμε εκτιμήσει και φυσικά γράψει.

Δεξίωση με στενότατους φίλους και προσωπικότητες της οικονομίας, και φυσικά μετά διακοπές στα ελληνικά νησιά και από Σεπτέμβριο, άμα τη επανόδω του, θα δει πως θα πορευθεί. Πάντως δεν καίγεται να αναλάβει θέση «Τσέο» σε Ομιλο Επιχειρήσεων, όποιος και να είναι αυτός, όπως προεξόφλησαν πολλοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Βέβαια ορισμένοι (κακεντρεχείς) «ξύνισαν» για την δεξίωση που παράθεσε στο Island Private House ( ή Privé για συντομία) βεράντα του οποίου βλέπετε άνωθεν, ιδιοκτησίας του επιτυχημένου επιχειρηματία ακινήτων, εστίασης και συλλέκτη έργων τέχνης κ. Χρύσανθου Πανά. Η εν λόγω συγκέντρωσις ήταν και η πλέον λαμπερή και η μακράν αξιοπρόσεκτα οργανωμένη του έτους, καθώς οι τριακόσιοι και πλέον συνδαιτημόνες απόλαυσαν εκλεκτά εδέσματα, πυροτεχνήματα και πανοραμικές σκηνές από drones.

Η μουσική επένδυση της βραδιάς βασίστηκε στον διαχρονικό και ανυπέρβλητο Λευτέρη Πανταζή (Ναι! για τον «Λε Πα» αναφερόμαστε), στην (πάντα αειθαλή, 53 ετών έφθασε αισίως) Ελλη Κοκκίνου και στην Ιλένια Ουίλιαμς, την θυγατέρα του Ρόμπερτ Ουίλιαμς από τον δεύτερο γάμο του με την κα Αμαλία Δημητριάδη.

Και φυσικά δεν θα σχολιάσουμε ενδυμασίες, χτενίσματα, αξεσουάρ κυριών (περιδέραια, σκουλαρίκια κ.α) και κυρίων (ρολόγια αίφνης), οχήματα, συνδυασμούς προσώπων, ζεύγη και συντροφικότητες, καθότι έχουμε και μία παιδεία και τηρούμε και ένα σαβουάρ βιβρ.

Αν και εμείς δεν είμασταν προσκεκλημένοι (σιγά που θα είχε θέση στο Island Private House ένας παπα-γάλ(λ)ος), μας ενημέρωσε το «Δίκτυό» μας, όσο μπορούσε να ήταν συγκεντρωμένο στην αποστολή του, καθώς οι «πειρασμοί» (από τους αστακούς, τις συναγρίδες, τα άλλα ταπεινά εδέσματα, όπως και την εξαιρετική κάβα) ήταν πολλοί και δυνατοί λόγω των πάρα πολλών δρώμενων εξ αιτίας των προσκεκλημένων του Limbro dOro της βραδιάς.

Οι κυβερνητικοί που πέρασαν (όχι για πολύ πάντως) ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Δεν ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε για άλλους.

Από τον επιχειρηματικό κόσμο εθεάθησαν ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Σπύρος Θεοδωρόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι Θεόδωρος Φέσσας και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Εκ των προβεβλημένων επιχειρηματιών διακρίναμε τους κ.κ Γιάννη Συγγελίδη της Cintroen, Θεόδωρο Τρύφωνα της ELPEN, Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand, Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, εκτελεστικό πρόεδρο της Ideal Holdings που «γράφει» 300 μύρια σε ευρώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Επίσης εθεάθησαν ο τέως τραπεζίτης Νίκος Καραμούζης με την ομάδα των εν ενεργεία τραπεζιτών να μην δίνει (ως αναμενόταν) εμφατικό παρόν, ο Βασίλης Κάτσος επικεφαλής της VNK Capital, ο Ορέστης Τσακαλώτος της Qualco, o Γιάννης Καραγιάννης των Studio K (γνωστού Oίκου για τις πολυσχιδείς δραστηριότητές του στο χώρο των επενδύσεων και έργων  ακινήτων), ο Αχιλλέας Βιγγόπουλος, ο οποίος πρόσφατα διασκέδασε τις φήμες που ήθελαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, Νικόλ Κοτοβός, να ακολουθούν χωριστούς δρόμους μετά από μόλις λίγους μήνες έγγαμου βίου και πολλές άλλες προσωπικότητες της κοσμικής και επιχειρηματικής ζωής, που σίγουρα ο χώρος δεν επιτρέπει λεπτομερή καταγραφή.

Ο κ. Τσαμάζ πρέπει αυτές τις ημέρες να έχει αναχωρήσει από την Πάτμο με το πλεούμενό του προς άγνωστη (για εμάς) κατεύθυνση.

Εμείς απλώς δώσαμε μερικές «πινελιές» στον μονότονο καμβά της πιάτσας των ΤΠΕ.

O ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΠΟΙΟΥΝΤΩΝ ΓΕΛΩΤΕΣ (ΚΟΙΝΩΣ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΣΤΟΜΑΧΙΚΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑΝ (ΚΟΙΝΩΣ «ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ») ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Η υπόθεση της έξωσης της Cisco από την Θεσσαλονίκη έχει και την πλευρά των «ποιούντων γέλωτες» κοινώς γελωτοποιούς. Ως άλλοι Ηρακλείδες (καμία σχέση) του εγχώριου καταστήματος της μεγάλης αμερικανικής πολυεθνικής, που ποιεί τεχνολογία και εξελίξεις στο εξωτερικό, ανάλαβαν δράση αυτοκλήτως θέλοντας και να πουλήσουν (ως συνήθως) εκδουλεύσεις και να (εδώ είναι η «ποίησης γέλωτος») μας παραθέσουν «επιχειρήματα» για το άδικο της έξωσης της Cisco από το κτήριο των Δημοτικών Σφαγείων της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ούτε απ΄ έξω δεν έχουν περάσει οι «αυτόκλητοι».

Και τι δεν είπαν! Και τι δεν υπονόησαν!

Ότι η Θεσσαλονίκη θα χάσει επενδύσεις από την αποχώρηση της Cisco!

Ότι η συμπρωτεύουσα θα εξαφανιστεί από τον διεθνή χάρτη της Καινοτομίας!!

Ότι θα πέσει το επίπεδο ψηφιακής κατάρτισης στην πόλη!!!

Ότι θα αποχωρήσουν  πολυεθνικές εταιρείες ψηφιακές τεχνολογίας!!!!

Και φυσικά έριξαν του μύδρους τους σε εκείνους που συμπεριφέρονται άκομψα σε μία εταιρεία που έχει «λαμπρύνει» με την παρουσία της τεχνολογικούς τομείς της χώρας όπως οι διαδικτυακές υποδομές και (κυρίως) οι Έξυπνες Πόλεις, όπου πραγματικά θα είμασταν στα δένδρα χωρίς την (πιεστική και απαιτητική) παρουσία της ελληνικής θυγατρικής. Αυτά τα «γελωτοποιητικά» συνέβησαν αμέσως μετά που αρχίσαμε να σας παραθέτουμε γεγονότα και καταστάσεις που διήλθε το (αυτοαποκαλούμενο) Κέντρο Καινοτομίας της Cisco στην Θεσσαλονίκη.

Εμείς θα παραθέσουμε σε δύο περιεκτικότατες συνέχειες τα προηγηθέντα και τα ακολουθούντα και θα σας αναφέρουμε, προφανώς αμερολήπτως, τις πραγματικές αιτίες, αφορμές και αίτια της απόφασης να κλείσει το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Οσο για τους «Ηρακλείδες» . . .

Ας είναι καλά που φροντίζουνε για την ανανέωση του ήπατος (μας φτιάχνουν καινούργιο συκώτι) πολλών εξ υμών και ημών.

ΠΗΡΕ ΦΩΣ Η «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ “ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ”.

Δεν κάνουμε ποτέ δίκην προθέσεων.

Ποτέ.

Πάντα θεωρούμε ότι οι προθέσεις, ειδικά όταν πρόκειται για έργα που προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, είναι αγαθές. Ασχέτως αν μέσα σε αυτές τις προθέσεις έχουν παρεισφρήσει εμφανή θέματα και ζητήματα που κρίνονται ως «έωλα». Φυσικά και χαρήκαμε όταν προ ημερών το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έδωσε «πράσινο φως» στην «ΚτΠ» μ.ΑΕ να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανοικτού διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο «Δράσεις για την Ενίσχυση της Ασφάλειας των Πληροφοριών και των Συστημάτων του Δημοσίου Τομέα» με στόχο η ενίσχυση δομών και υπηρεσιών  Κυβερνοασφάλειας εποπτευόμενων Φορέων του.

Ο προϋπολογισμός πολύ καλός για τα σημερινά δεδομένα. Ολόκληρα 82,4 μύρια ευρά (πλέον ΦΠΑ), με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Αρα με λεφτά που κάποτε θα επιστραφούν και δεν είναι δανεικά και αγύριστα. Αυτή την λεπτομέρεια έχουμε αρχίσει να την επισημαίνουμε, γιατί τα περισσότερα στελέχια της πιάτσας θέλουν να πιστεύουνε ότι τα λεφτά του ΑρΑρΕφ δεν θα επιστραφούν. Αρα μπορεί να ξοδεύονται χωρίς να δίνει λογαριασμό κανένας σε κανέναν.

Αναφερόμενος στους Φορείς του «Ψη-Δια» εσείς πρέπει να έχετε «υπό την υποψία σας» (ατάκα Ζήκου στην σημειολογική ταινία «της κακομοίρας») ότι αναφερόμαστε στην ενίσχυση της κυβερνοανθεκτικότητας (εξαίρετος νεολογισμός προερχόμενος εκ του όρου “σαημπερ-ρεζιλι-ενς”) της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της ΗΔΙΚΑ, του «Ελληνικού Κτηματολογίου» και του ΕΔΥΤΕ. Με λίγα λόγια για τους Φορείς που εξόχως αιτιολογείται ότι διαχειρίζονται απόλυτα και αβάδιστα, εθνικά «κρίσιμες υποδομές» της χώρας.

Και για να σας προετοιμάσουμε οι ανάδοχοι θα υλοποιήσουν σειρά δράσεων και θα αναπτύξουν υποδομές για τη θωράκιση των κρίσιμων υποδομών, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων και την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα προστασίας δεδομένων.

Στον διαγωνισμό προβλέπονται:

  • Υπηρεσίες Security Operation Center (SOC) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των πληροφοριακών συστημάτων
  • ΑΓΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ για θέματα Κυβερνοασφάλειας
  • Εξειδικευμένο λογισμικό προστασίας δεδομένων
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διαμόρφωση πολιτικών ασφαλείας έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Οπως καταλαβαίνετε στην «αγορά εξοπλισμού» κρύβεται ένα «φωτογραφικό» bonus offer, γιατί όλοι οι υποψήφιοι ανάδοχοι θα κατέβουν με εξοπλισμό εταιρείας που μονοπωλεί τις υποδομές δικτύων του Δημοσίου εδώ και τριάντα χρόνια για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Ο ανοικτός Διεθνής Διαγωνισμός υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΚτΠ μ.Α.Ε.).

Και εδώ δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε ότι όλοι οι διαγωνισμοί της «ΚτΠ» χαρακτηρίζονται «διεθνείς», γιατί δημοσιεύονται και στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είδαμε και καμία ξένη εταιρεία να τολμά να μπει στην αρένα του ελληνικών έργων πληροφορικής του ΑρΑρΕφ.

Και όπως καταλαβαίνετε «όλα τα καλά» μπήκαν στο «καλάθι» του έργου, γιατί «στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί σειρά δράσεων σε επίπεδο χρηστών, διαδικασιών και τεχνολογικών υποδομών, με στόχο τη θωράκιση των κρίσιμων υποδομών, την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων και την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα προστασίας δεδομένων». Τόσο καλά!

Αυτά για να μην νομίζετε ότι οι «φωτογραφίες» περνάνε απαρατήρητες!

ΠΟΥΛΑΜΕ ΑΠΟ CLOUD ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ «ΚΡΟΚΣ» ΚΑΙ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Να ξέρετε ότι πλησιάζει η Amazon Prime Day στις 16 και 17 Ιουλίου 2024, και το καταναλωτικό «πόπολο» έχει στηθεί στις οθόνες του για τις ψηφιακές ευκαιρίες. Όχι ότι θα ψωνίσουνε «κλάουντ» σε τιμές ευκαιρίας, αν και θα έπρεπε. Αυτές οι αγορές από το Δημόσιο είναι «φιξαρισμένες» και συμφωνημένες που θα πάνε. Μην τα κάνουμε και μαντάρα με τους διαγ(κ)ωνισμούς!

Τρεις είναι οι επίσημοι «προμηθευτές του Ελληνικού Δημοσίου» από τις πολυεθνικές που έχουν στο εξωτερικό (πάντα) τα Data Centers τους, (και δίνουν που και που υποσχέσεις για εγκαταστάσεις στην Ελλάδα), άσχετα αν τελικά υπενοικιάζουν ελληνικές υπηρεσίες για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Πάντως θα θέλαμε να δούμε και μία τόση δα πρωτοτυπία «λόγω της ημέρας», να δούμε δηλαδή εκπτώσεις και στο cloud, αλλά που να βρεθεί η φαντασία.

ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΗ «ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ» Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ONEX

Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι (δύσκολο έτσι που έχετε μπλέξει με τα εργαλεία») ο Όμιλος Onex, ο οποίος έχει ελάχιστη συμμετοχή στα έργα πληροφορικής του ΑρΑρΕφ, έχει μπλέξει σε πολιτικές διελκυστίνδες, που έχουν φτάσει να απασχολούν το Μαξίμου. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά σας το αναφέρουμε για να μη λέτε ότι δεν σας ενημερώνουμε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ ΩΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΙ

Την εισηγμένη εταιρεία «Ιλυδα» πρέπει να την γνωρίζετε.

Αν δεν την γνωρίζετε είναι μία αφανής εταιρεία (ας πούμε «μετρημένη»), που δεν έχει απασχολήσει σχεδόν ποτέ την δημοσιότητα στα είκοσι και πλέον χρόνια που υπάρχει. Ομοίως ήταν και εμφανώς απούσα από τα έργα του δημόσιου τομέα, ως συμμετοχή στο σύνολο της τελευταίας δεκαετίας.

Και όμως αυτή η εταιρεία διεκδικεί μεγάλο έργο 7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υγείας για τη μηχανοργάνωση των Νοσοκομείων. Το έργο βρίσκεται «στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών», όπως μας είπαν από το Υπουργείο!

Τώρα ποια αξιολόγηση γίνεται, όταν έχει υποβληθεί μόνο μία προσφορά (!), αυτή της «Ιλυδας», θα σας γελάσω. Η εταιρεία προφανώς περιμένει να κλείσει την δουλειά (να «εργαλειοποιηθεί» δηλαδή) μέσα στο 2024 για να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της!

Η «Ιλυδα», με «βασικό κορμό» δραστηριοτήτων τα ERP και φυσικά τις υπηρεσίες στο MyData παρουσίασε το 2023 μείωση (!) πωλήσεων (-5,58 %) στα 4,11 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 4,35 εκατ. ευρώ το 2022, όταν όλες οι αντίστοιχες εταιρείες πήγαν τις πωλήσεις τους «στον Θεό». Φυσικά στην «Ιλυδα» περιμένουν τον άλλο «από μηχανής Θεό», αυτόν που της δίνει έργα του ΑρΑρΕφ, για να «εκτοξεύσει» τα μεγέθη της το 2024 και να μας πει και αυτή πόσο καλή είναι στην στρατηγική και στα έργα του Δημοσίου.

Σχόλιο ουδέν (προς το παρόν) για τα έργα και τις ημέρες των αναθέσεων των έργων του ΑρΑρΕφ.

close menu