Τεχνολογίες

Κυβερνοεπίθεση στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως χώρας – τρομοκράτη

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λίγη ώρα αφότου οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζουν τη Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας». «Επιβεβαιώνω ότι το Κοινοβούλιο έχει δεχθεί κυβερνοεπίθεση, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν καλά τη δουλειά τους» ανέφερε σε δήλωσή της η Dita Charanzová, Ευρωβουλευτής από τη Τσεχία και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπεύθυνη για την κυβερνοασφάλεια.

Πρόκειται για μια επίθεση άρνησης υπηρεσιών (DDOS), κατά την οποία αποστέλλονται τεράστιες ποσότητες κίνησης σε διακομιστές σε μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί η πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου σε ιστοσελίδες, επιβεβαίωσε ο Marcel Kolaja, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του κόμματος Πειρατών Τσεχίας.

Το πλήρες άρθρο: https://www.politico.eu/article/cyber-attack-european-parliament-website-after-russian-terrorism/

Σχόλιο από τον Jake Moore Σύμβουλο Παγκόσμιας Κυβερνοασφάλειας της ESET:

«Δυστυχώς, το ότι φορείς απειλών της Ρωσίας προσπαθούν να υπονομεύσουν τις δημοκρατίες της Δύσης δεν αποτελεί είδηση. Ο θεμελιώδης πυλώνας όλων των δημοκρατιών είναι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και ψηφοφορίες. Αναφορές από έρευνες καθώς και οι δικοί τους ισχυρισμοί αποδεικνύουν ότι οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις επικεντρώνονται στις εκλογικές διαδικασίες και υποδομές. Οι επιθέσεις DDoS δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά μπορούν να είναι πολύ ισχυρές. Από την άλλη βέβαια, είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν με τη σημερινή τεχνολογία. Η ενίσχυση της ασφάλειας και η δημιουργία περιβαλλόντων ανθεκτικών σε DDoS δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Η τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση απαιτεί συνδυασμένες προσπάθειες για τη διασυνοριακή ασφάλεια σε φυσικό επίπεδο αλλά και στον κυβερνοχώρο για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας».

close menu