Πληροφορική

ΚτΠ: Τα πιο ωραία σχέδια είναι αυτά που περιμένουν να τα υλοποιήσουμε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΜΑΕ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, η εκδήλωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας με θέμα: «Από τον σχεδιασμό στην Υλοποίηση».

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Δημήτρης Ασκούνης ο οποίος στάθηκε στην φράση που αποτέλεσε το «κλειδί» για εταιρεία και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ψηφιακή εξέλιξη της χώρας τονίζοντας: «Η δήλωση αποστολής (το λεγόμενο mission statement) της εταιρείας μας έπρεπε να καθοδηγεί τις δράσεις μας και να παρέχει ένα μονοπάτι για την λήψη αποφάσεων. Και την βρήκαμε σε μια φράση, η οποία αποτέλεσε το θεμέλιο της πολυσχιδούς δράσης μας… #TransformingGreece Η Ελλάδα προχωράει στη νέα εποχή. Αυτή η φράση αποτέλεσε και αποτελεί την “υπόσχεση” που δώσαμε. Υπόσχεση προς τους φορείς, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τους συνεργάτες μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας».

Ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε επισταμένα στα έργα και στις δράσεις που υλοποιεί η ΚτΠ ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να τρέχουμε σε ένα παρατεταμένο σπριντ. Και θα τα καταφέρουμε, βασιζόμενοι στους τρεις πυλώνες της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας: στην εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο μας, στο καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό μας, στην ειλικρινή και άμεση επικοινωνία με τους φορείς».

Στην συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ στο οποίο οι προσκεκλημένοι έκαναν «ένα μικρό ταξίδι στην ψηφιακή πρόοδο της Ελλάδας» μέσα από έργα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας..

Τα έργα που παρουσιάστηκαν στο βίντεο ήταν τα εξής:

  • Ανάπτυξη υποδομών δημοσίου τομέα «Σύζευξις ΙΙ»,
  • Εγκατάσταση συστημάτων τηλεδίκης
  • Ενιαίο κυβερνητικό νέφος G-Cloud
  • Ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
  • Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση ευρωπαϊκού αριθμού 112
  • Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς
  • Youth Pass
  • Διαχείριση πολιτισμικού αποθέματος φιλοτελικού και ταχυδρομικού μουσείου
  • Ψηφιακό μουσείο Ακρόπολης
  • Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία

Ακολούθως παρουσιάστηκε από την διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας, κυρία Ελένη Δέδε «Έρευνα ικανοποίησης Φορέων- συνεργατών της ΚτΠ» σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η πλειοψηφία των 85 συμμετεχόντων σε ποσοστό (84%) πιστεύει μεταξύ άλλων ότι το έργα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας συμβάλλουν στην βελτίωση της διοικητικής ικανότητας της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρος Ασθενίδης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της εταιρείας στην ψηφιακή μετάβαση της χώρας. «Από το 2019 έως και σήμερα προκηρύξαμε περισσότερους από 280 διαγωνισμούς, συμβάλλαμε καταλυτικά στην υλοποίηση των δράσεων κρατικής ενίσχυσης πολιτών και επιχειρήσεων και πληρώσαμε περίπου 2,5 δις σε αναδόχους και δικαιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «διαχειριζόμαστε περίπου 390 έργα σε διάφορες φάσεις ωριμότητας και επιταχύνουμε για την προκήρυξη περίπου 50 έργων τους επόμενους μήνες. Και βέβαια πρωταγωνιστούμε στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0 με 80 έργα και δράσεις».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Ασθενίδης έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα: «Θέλουμε να είμαστε πίσω από κάθε δράση που ενδυναμώνει την πορεία και τον ρόλο της χώρας στο ψηφιακό μέλλον. Αγωνιζόμαστε για να κάνουμε ψηφιακά και όχι μόνο καλύτερη την επόμενη μέρα της χώρας μας και των γενεών που έρχονται. Η Ελλάδα που αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το 2019 και τα αποτελέσματα που βλέπετε σήμερα είναι μια Ελλάδα του μέλλοντος, μια Ελλάδα για τα παιδιά μας. Όπως άλλωστε έγραψε ο Τούρκος ποιητής, Ναζίμ Χικμέτ «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Τα πιο ωραία σχέδια είναι αυτά που περιμένουν να τα υλοποιήσουμε».

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης επεσήμανε στον χαιρετισμό του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταύρο Ασθενίδη και όλα τα στελέχη της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, σε ρυθμούς πολύ πιο αυξημένους από τον μέσο όρο της δημόσιας διοίκησης, με πολύ υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες όπως επίσης και μεγάλη ευθύνη αξιοποίησης δημόσιου χρήματος. Χωρίς την Κοινωνία της Πληροφορίας, τα έργα του ψηφιακού μετασχηματισμού δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και θέλουμε να ενισχύσουμε αυτή τη συνεργασία όσο γίνεται περισσότερο, ώστε ο πολίτης να καταλάβει στην καθημερινότητά του, ότι αυτό το οποίο κάνουμε έχει αποτέλεσμα, έχει νόημα, έχει ουσία»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος «έκλεισε» και την εκδήλωση τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί βασικό πυλώνα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς διαθέτει πολύτιμη και πολυετή εμπειρία, όπως επίσης και αξιόλογα στελέχη. Με αίσθημα ευθύνης, εργαζόμαστε όλοι καθημερινά, βρίσκοντας λύσεις εκεί που άλλοι εντοπίζουν προβλήματα, ώστε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψη, αλλά και του ΕΣΠΑ. Με στόχο μια νέα πιο φωτεινή ψηφιακή Ελλάδα θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε σημαντικά έργα και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών και της επιχειρηματικότητας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Εσωτερικών κυρία Βιβή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και πλήθος εκπροσώπων των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

close menu