Έργα - Διαγωνισμοί

ΚτΠ: Σε ρυθμό υλοποίησης τα έργα του Cloud, ύψους 235 εκατ. ευρώ

Σε παραγωγική λειτουργία βρίσκονται τα δύο εμβληματικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 235 εκατ. ευρώ (G-Cloud Next Generation και παροχή κεντρικών νεφο-υπολογιστικών υποδομών και υπηρεσιών Public Cloud) που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας, όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής Έργων της ΚτΠ, Δημήτριος Γιάντσης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Cloud Computing Forum.

Το Cloud Computing Forum διοργανώθηκε για 10η χρονιά, με στόχο να αναδείξει το cloud ως το απαραίτητο μέσο για τη μετάβαση στα επιχειρηματικά μοντέλα του σήμερα και του αύριο, αναδεικνύοντας παράλληλα τον κομβικό ρόλο των data centers και των ασφαλών και αξιόπιστων δικτυακών υποδομών σε αυτήν τη μετάβαση.

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιάντσης δήλωσε ότι «με την υλοποίηση των δύο αυτών εμβληματικών έργων ενισχύονται οι υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-CLOUD) στα πρότυπα του υβριδικού υπολογιστικού νέφους, διασφαλίζεται η επιχειρησιακή συνέχεια των πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών των δημοσίων φορέων, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή οικονομία κλίμακος ενώ δίνεται η δυνατότητα παροχής νέων καινοτόμων υπηρεσιών νέφους, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο βασικούς πυλώνες του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».

close menu