Οικονομία

Κώστας Σκρέκας: Έρχεται application κατά της αισχροκέρδειας

Τέσσερα νέα μέτρα «στη συνεχή μάχη» κατά της ακρίβειας παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Τι περιλαμβάνουν

Νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και για αυτό και η μάχη θα είναι συνεχής, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

«Οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν επίμονες σε συγκεκριμέρνες κατηγορίες προϊόντων, με αποτέλεσμα η ελληνική οικογένεια να πιέζεται» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται στόχο έχουν:

  • Την εντατικοποίηση ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας
  • Την τόνωση του ανταγωνισμού
  • Την σταθεροποίηση αλλα και μείωση των τιμών στο ράφι σε αναγκαία για τη διαβίωση

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι ο στόχος του πρωθυπουργού είναι η επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης, ενώ χαρακτήρισε το καλάθι των μαθητών πολύ σημαντικό.

Αναλυτικά τα τέσσερα νέα μέτρα για την ακρίβεια:

  • Εξασφαλίζεται μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι με ειδική σήμανση. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 5% για έξι μήνες τουλάχιστον. Προβλέπεται μάλιστα πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά προϊόν για όποιον αισχροκερδίσει.
  • Ελέγχονται αυστηρά οι προμηθευτές και η εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους
  • Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ πρέπει να κοινοποιούν τι τιμές στα λαχινικά και στα φρούτα.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών – Έρχεται application για την υποβολή καταγγελιών, ενώ αυτές μπορούν να γίνονται και στο 1520.
close menu