Τεχνολογίες

Καινοτομίες στην προστασία των δεδομένων και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από την Dell Technologies

Η Dell Technologies παρουσιάζει νέες ολοκληρωμένες συσκευές Dell EMC PowerProtect DP και αναβαθμίσεις του λογισμικού PowerProtect Data Manager, για να βοηθήσει τους πελάτες να προστατεύουν, να διαχειρίζονται και να ανακτούν δεδομένα από παραδοσιακές και σύγχρονες εφαρμογές στα κύρια data center τους, σε τοποθεσίες δικτυακών άκρων (edge) και υποδομές δημόσιων clouds.

Η Dell, πρωτοπόρος του κλάδου στις συσκευές και το λογισμικό1 προστασίας δεδομένων, ανακοινώνει επίσης το PowerProtect Cyber Recovery, την πρώτη λύση ψηφιακού θησαυροφυλακίου δεδομένων (vaulting) που εγκρίθηκε από τον οργανισμό Sheltered Harbor, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Οι εταιρείες διαχειρίζονται σχεδόν 40% περισσότερα δεδομένα από πέρυσι, σύμφωνα με τη φετινή μελέτη Dell Technologies Global Data Protection Index Snapshot. Μαζί με την εκθετική αύξηση των δεδομένων, η αύξηση των στρατηγικών πολλαπλών cloud και των σύγχρονων εφαρμογών, δημιουργεί νέες προκλήσεις», δήλωσε ο Jeff Boudreau, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Infrastructure Solutions Group στην Dell Technologies. «Η προστασία των δεδομένων δεν χαρακτηρίζεται από την ίδια προσέγγιση για κάθε περίπτωση. Η Dell Technologies συνεχίζει να προωθεί το στοχευμένο χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων συσκευών και τις λύσεις προστασίας δεδομένων που ορίζονται από λογισμικό (software defined), βοηθώντας τους πελάτες να διαχειριστούν τις σημερινές προκλήσεις, διατηρώντας παράλληλα το βλέμμα τους στο μέλλον».

Η σειρά Dell EMC PowerProtect DP προσφέρει σύγχρονη ολοκληρωμένη προστασία δεδομένων
Η σειρά PowerProtect DP αποτελεί την ολοκληρωμένη συσκευή προστασίας δεδομένων επόμενης γενιάς της Dell, η οποία προσφέρει πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, ανάκτηση, αναπαραγωγή, κατάργηση διπλοτύπων, ετοιμότητα για εφαρμογή στο cloud με δυνατότητες αποκατάστασης μετά από καταστροφή, και μακροπρόθεσμης διατήρησης σε δημόσια cloud.

Οι συσκευές της σειράς PowerProtect DP βοηθούν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν την εκρηκτική αύξηση των δεδομένων, να μειώσουν το κόστος και να απλοποιήσουν την ανάπτυξη της πολυπλοκότητας, με μια λύση «όλα σε ένα», προσφέροντας:

  • Εξαιρετικές επιδόσεις: Παρέχει έως και 38% ταχύτερα αντίγραφα ασφαλείας και έως και 45% ταχύτερη επαναφορά2. Η λύση PowerProtect DP προσφέρει επίσης άμεση πρόσβαση και επαναφορά έως και 50% περισσότερων IOPS3 (Λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο), σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, επιτρέποντας στους πελάτες να ανακτούν γρήγορα και εύκολα τα σημαντικά τους δεδομένα.
  • Μεγαλύτερη αποδοτικότητα: Παρέχει έως και 1 petabyte αξιοποιήσιμης χωρητικότητας με 30% περισσότερη λογική χωρητικότητα4, με λόγο έως και 65:1 μείωσης δεδομένων, επιτρέποντας στους πελάτες να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα στον ίδιο χώρο, με πιο αποδοτικά, από οικονομικής άποψης, συστήματα.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας: Καταναλώνει έως και 23% λιγότερη ενέργεια από την προηγούμενη γενιά5, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.

«Η άνοδος των σύγχρονων εφαρμογών, των στρατηγικών multi-cloud και του καθαρού όγκου δεδομένων που δημιουργούνται, δημιουργούν προκλήσεις για την προστασία δεδομένων, τις οποίες η επιχείρησή μας αντιμετωπίζει καθημερινά», αναφέρει σχετικά ο Clifton Dorsey, Αντιπρόεδρος της Warrell Corporation. «Το χαρτοφυλάκιο PowerProtect, συμπεριλαμβανομένων των νέων δυνατοτήτων της σειράς PowerProtect DP, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις στα συστήματα Πληροφορικής και στην προστασία των δεδομένων».

«Το χαρτοφυλάκιο Dell EMC PowerProtect παρέχει στους πελάτες μια μεγάλη ποικιλία απλών, αποτελεσματικών και ευέλικτων επιλογών προστασίας δεδομένων, ώστε να μπορούν να επιλέξουν την προσέγγιση που ταιριάζει καλύτερα στη δική τους στρατηγική ΙΤ», δήλωσε ο Steven Ayoub, Πρόεδρος της AHEAD. «Η Dell Technologies είναι ένας πολύ ισχυρός συνεργάτης και νέες προσφορές, όπως η σειρά PowerProtect DP, αλλάζουν το παιχνίδι στην προστασία δεδομένων».

Ο οργανισμός Sheltered Harbor υποστηρίζει τη λύση Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery
Η Dell Technologies ανακοινώνει ότι η Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery είναι η πρώτη ετοιμοπαράδοτη λύση αποθήκευσης δεδομένων για εσωτερικές εγκαταστάσεις, που λαμβάνει την έγκριση του Sheltered Harbor. Ο Sheltered Harbor αποτελεί μια μη κερδοσκοπική, κλαδική πρωτοβουλία, αφιερωμένη στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, που συγκροτήθηκε λόγω των αυξημένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η λύση PowerProtect Cyber Recovery προστατεύει τους πελάτες από απειλές στον κυβερνοχώρο που κυμαίνονται από ransomware, μέχρι και επιθέσεις κατά εμπιστευτικών πληροφοριών. Οι δυνατότητες ανάλυσης και μηχανικής μάθησης της λύσης, με την ονομασία CyberSense, επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν την ακεραιότητα των δεδομένων, διασφαλίζοντας τη συνεχή ποιότητά τους. Εργαλεία εξακρίβωσης επιτρέπουν στους πελάτες να ανακαλύπτουν, να προχωρούν σε διάγνωση και να αποκαθιστούν τις συνεχιζόμενες επιθέσεις. Με αυτήν την έγκριση, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ μπορούν εύκολα να αναπτύξουν μια εγκεκριμένη λύση για την προστασία των σημαντικών δεδομένων των πελατών από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Το σύστημα διαχείρισης PowerProtect Data Manager παρέχει βελτιωμένο Kubernetes και προστασία δεδομένων στο cloud
Η διαχείριση δεδομένων PowerProtect Data Manager παρέχει νέα αξία στους πελάτες συσκευών PowerProtect, που έχουν περιβάλλοντα cloud, VMware και Kubernetes. Το σύστημα διαχείρισης Data Manager προστατεύει τώρα τους φόρτους εργασίας στο cloud, στις υπηρεσίες Microsoft Azure και AWS, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη επιλογή και ευελιξία στην ανάπτυξη του λογισμικού.

Το σύστημα PowerProtect Data Manager υποστηρίζει πλέον το χαρτοφυλάκιο VMware Tanzu, για την προστασία των σύγχρονων εφαρμογών των πελατών. Οι νέες ενοποιήσεις το καθιστούν την πρώτη λύση για την παροχή εγγενούς ενοποίησης διαχείρισης βάσει πολιτικής αποθήκευσης vCenter για προστασία VM6.

Οι πελάτες μπορούν να εξοικονομούν χρόνο και να προστατεύουν καλύτερα τις εικονικές τους μηχανές – VM, χρησιμοποιώντας γνωστές ροές εργασίας μέσα από το περιβάλλον VMware vSphere, για να εκχωρούν πολιτικές προστασίας δεδομένων. Πλέον, το Data Manager προσφέρει επίσης μια πιστοποιημένη, από την VΜware, λύση για την προστασία του επιπέδου υποδομής VMware Cloud Foundation.

Το Data Manager προσφέρει επίσης ολοκληρωμένη προστασία για τις σύγχρονες εφαρμογές σε containers, χωρίς agent, με συνέπεια στην εφαρμογή, και προστασία των βάσεων δεδομένων ανοικτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης της PostgreSQL και Apache Cassandra, σε περιβάλλοντα Kubernetes. Οι πελάτες μπορούν πλέον να προστατεύουν την υπηρεσία Amazon Elastic Kubernetes (EKS) και την υπηρεσία Azure Kubernetes (AKS), για να διασφαλίζουν πόρους Kubernetes σε επίπεδο cluster.

«Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αγκαλιάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία ΙΤ, πρέπει επίσης να υιοθετήσουν λύσεις προστασίας δεδομένων που μπορούν να χειριστούν τις σημερινές προκλήσεις, δίχως να χάσουν από τα μάτια τους τις μελλοντικές εξελίξεις», δήλωσε ο Phil Goodwin, Διευθυντής Ερευνών της IDC. «Με αυτές τις ενημερώσεις του χαρτοφυλακίου PowerProtect, η Dell απλοποιεί ταυτόχρονα το χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνει τις δυνατότητές της για την προστασία, τόσο των υφιστάμενων, όσο και των αναδυόμενων απαιτήσεων φόρτου εργασίας».

Διαθεσιμότητα

  • Οι συσκευές της σειράς Dell EMC PowerProtect DP – DP4400, DP5400, DP5900, DP8900 – θα είναι διαθέσιμες παγκοσμίως τον Δεκέμβριο του 2020.
  • Οι βελτιώσεις στο PowerProtect Data Manager είναι ήδη παγκοσμίως διαθέσιμες.
close menu