Ενέργεια

IBM και Amazon ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον κλάδο του πετρελαίου

Tην από κοινού συνεργασία τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες IBM και Amazon προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλεια ενός συνόλου ψηφιακών εργαλείων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες πετρελαίου για τη διαχείριση διαφορετικών τύπων δεδομένων.

Σύμφωνα με το Reuters, το 2018, η Amazon είχε συνεργαστεί με τη δανέζικη Shell για τη δημιουργία της τεχνολογίας μετατροπής των δεδομένων της πετρελαϊκής από χαρτί σε ψηφιακή μορφή. Η συνεργασία αφορούσε τότε σε δεδομένα που μετρούσαν πάνω από έναν αιώνα ζωής.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε τότε από τη Shell υιοθετήθηκε κατά κόρον από την πετρελαϊκή βιομηχανία. Ωστόσο, μεγάλες χώρες-πετρελαιοπαραγωγοί, όπως η Νιγηρία, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δεν διαθέτουν data centers της Amazon, αλλά προκειμένου να εξάγουν τα αποθέματά τους απαιτείται να αναβαθμίσουν τις δικές τους βάσεις δεδομένων, προκειμένου να γίνουν συμβατές με αυτές της Amazon.

Έτσι, ήρθε η εν λόγω ανακοίνωση των IBM και Amazon, που αναφέρουν πως θα συνεργαστούν για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της IBM «OpenShift». Με την «OpenShift», οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία του cloud data της παγκόσμιας πετρελαιοβιομηχανίας, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσουν τα centers της Amazon, αλλά διατηρώντας τα δικά τους data centers.

TAGS:

close menu