Υλικό-Συσκευές

Η TeamViewer φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στις εγκαταστάσεις παραγωγής

Η TeamViewer, πάροχος λύσεων απομακρυσμένης συνδεσιμότητας και ψηφιοποίησης στο χώρο εργασίας, γνωστοποίησε σήμερα την κυκλοφορία του AiStudio, ενός πλήρως ενσωματωμένου πρόσθετου τεχνητής νοημοσύνης (AI) στην κορυφαία επιχείρηση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του TeamViewer, την πλατφόρμα Frontline. Το AiStudio αποτελείται από έναν αλγόριθμο αυτοεκμάθησης για την εκπαίδευση μοντέλων AI στην αναγνώριση εικόνας και αντικειμένων. Σύμφωνα με την no-code προσέγγιση του TeamViewer για την πλατφόρμα Frontline, η χρήση του AiStudio δεν απαιτεί δεξιότητες προγραμματισμού. Αυτό επιτρέπει σε όλους τους πελάτες να προσθέτουν εύκολα ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης στις καθημερινές τους λειτουργίες και να βελτιώνουν τις διαδικασίες μέσω της αυτοματοποιημένης επαλήθευσης.

«Ως Ευρωπαίος ηγέτης στις επιχειρηματικές λύσεις AR, εξερευνούμε συνεχώς νέους τρόπους υποστήριξης των καθημερινών εργασιών των εργαζομένων πρώτης γραμμής με έξυπνη τεχνολογία. Η ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI στις ροές εργασιών AR ήταν το επόμενο λογικό βήμα για εμάς. Ο εμπλουτισμός πολύπλοκων χειροκίνητων διαδικασιών με αλγόριθμους αυτοεκμάθησης είναι αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι στα έργα ψηφιοποίησης και προσθέτει άμεση αξία για τους πελάτες μας. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτελέσει ορισμένες εργασίες επαλήθευσης, μειώνοντας την πιθανότητα για ανθρώπινα λάθη σχεδόν στο μηδέν», λέει ο Hendrik Witt, Chief Product Officer στην TeamViewer.

Παγκόσμιοι πελάτες από τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, όπως η NSF συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα κλειστής πρώιμης πρόσβασης του AiStudio και έχουν ήδη αναπτύξει ροές εργασίας τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα Frontline για διασφάλιση ποιότητας και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, βελτιώνοντας περαιτέρω την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα. Οι περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν την αυτοματοποιημένη επαλήθευση ότι χρησιμοποιούνται γάντια υγιεινής κατά τη διάρκεια των διαδικασιών παρασκευής τροφίμων, καθώς και επιβεβαίωση των σωστών αναθέσεων στην επιμέλεια της αποθήκης. Άλλα σενάρια για την προσθήκη κυμαίνονται από τη διασφάλιση ποιότητας με ανίχνευση κατεστραμμένων ή εσφαλμένα συναρμολογημένων προϊόντων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, έως την αυτόματη αναγνώριση εργοστασιακού εξοπλισμού όπως βιομηχανικές μηχανές και την άμεση παροχή πρόσθετων πληροφοριών όπως σχετικές οδηγίες συντήρησης μέσω λογισμικού επαυξημένης πραγματικότητας.

Δύο out-of-the-box δυνατότητες AI θα είναι διαθέσιμες για όλους τους πελάτες με άδεια Frontline: η μία μπορεί να ανιχνεύσει κοινά προειδοποιητικά σημάδια στις εγκαταστάσεις παραγωγής μέσω της κάμερας των έξυπνων γυαλιών, η άλλη μπορεί να ανιχνεύσει εάν φοριούνται κράνη ασφαλείας. Οι εταιρείες μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν περαιτέρω εξατομικευμένους, αυτοματοποιημένους ελέγχους ασφάλειας, προσθέτοντας ένα επίπεδο ασφάλειας στο χώρο εργασίας που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

close menu