Υπηρεσίες

Η Salesforce εξαγόρασε την Slack έναντι 27,6 δισ. δολαρίων! – Η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της

Στη μεγαλύτερη εξαγορά της εδώ 21 χρόνια ιστορίας της προχώρησε χθες η Salesforce, ανακοινώνοντας την απόκτηση της διάσημης εφαρμογής επικοινωνίας Slack για πάνω από 27 δισ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε η Salesforce, για την απόκτηση του Slack θα καταβληθεί τίμημα ύψους 27.7 δισ. δολαρίων, ποσό το οποίο περιλαμβάνει μετοχές, χρέος και μετρητά. Η συμφωνία ισοδυναμεί με 24 φορές τα εκτιμώμενα έσοδα του Slack για το επόμενο έτος!

Ταυτόχρονα, η εξαγορά αυτή σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα deals στην  βιομηχανία του software.  Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα είναι η εξαγορά της Red Hat από την ΙΒΜ το 2018 για 34 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθεί η εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft to 2016, για 27 δισ. δολάρια.

Tα τελευταία χρόνια η Salesforce έχει εξελιχθεί  σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στον κόσμο, ξεπερνώντας κολοσσούς όπως η Oracle, η SAP , η IBM αλλά και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Cisco και η Intel. Εξαγοράζοντας το Slack, μια υπηρεσία με πάνω από 130.000 επί πληρωμή πελάτες, η Salesforce ενισχύει το χαρτοφυλάκιο εταιρικών εφαρμογών που διαθέτει ενώ παράλληλα επεκτείνεται σε νέους τομείς ανάπτυξης.

Η Salesforce θεωρεί επίσης ότι μπορεί με αυτή την εξαγορά να βοηθήσει το Slack να περάσει στο επόμενο στάδιο της δικής του ανάπτυξης εσόδων, καθώς από τη φάση του 1 δισ. δολαρίων, εισέρχεται στη φάση των 2 δισ. δολαρίων, μια ιδιαίτερα “κρίσιμη” στιγμή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι με την εξαγορά αυτή, η Salesforce αποκτά ένα πολύ δυνατό όπλο στη μάχη της με τη Microsoft, καθώς το  Teams της Microsoft αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Slack.

close menu