Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Η νέα Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας παρουσιάζεται στο 6ο ICT Security World 2020 στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2020

Συμμετέχουν άνω των χιλίων Συνέδρων, τέσσερις Γενικοί Γραμματείς, 40 Ομιλητές και 30 Εταιρείες - Χορηγοί

Οι αρχές, το πλαίσιο και σημαντικές λεπτομέρειες του Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚυβερνοΑσφάλεια θα παρουσιαστούν στο ψηφιακό 6ο Συνέδριο ICT Security World 2020 από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην καταληκτική Συνεδρίαση την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, μεταξύ των ωρών 15:00 έως 16:00. Το 6ο Συνέδριο ICT Security World πραγματοποιείται με την συμμετοχή άνω των χιλίων Συνέδρων, 40 Ομιλητών και 30 Χορηγών. Διοργανώνεται ψηφιακά από την Teamworks στις 9 και 10 Δεκεμβρίου σε μία περίοδο ψηφιακού «συναγερμού» απέναντι στις αυξημένες κυβερνοαπειλές που έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το 6o ICT Security World τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.

Διεξάγεται επίσης με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, του Συνδέσμου Εταιρειών ΠΛηροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) του , Ελληνικού τμήματος του Φορέα (ISC)και του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκπροσωπούν οι Γενικοί Γραμματείς, κ.κ:
   Αθανάσιος Στάβερης, Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αρμόδιος για τον τομέα ΚυβερνοΑσφάλειας,
   Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και
   Λεωνίδας Χριστόπουλος, Απλούστευσης Διαδικασιών και
   Αναστασία Γκίκα, Παιδείας, α’ βάθμιας και β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Συνέδριο μετέχουν πάνω από 40 Ομιλητές από εταιρείες και Δημόσιους Φορείς Πληροφορικής και Ψηφιακής Ασφάλειας όπως οι κ.κ:
  Σπύρος Παπαγεωργίου, Πλοίαρχος ΠΝ, Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/Ε6,
  Βασίλειος Παπακώστας, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
  Θωμάς Δομπρίδης, Προϊστάμενος Δ/νσης Πρόληψης και Προστασίας, Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και
  Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίο συμμετέχουν στην θεματική ενότητα “Ασύμμετρες” απειλές απέναντι σε κρίσιμες υποδομές του ιδιωτικού, τραπεζικού και δημόσιου τομέα”.

Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου ανοίγει ο Γιάννης Σύρρος, Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA) και Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ
και τις εργασίες της δεύτερης ημέρας η Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το 6ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World επικεντρώνεται στις προκλήσεις και στις υποχρεώσεις που δημιούργησε η πανδημία στην ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων, στις συνέπειες της επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της καθιέρωσης της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, της ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου τομέα, της εκρηκτικής ανόδου των ηλεκτρονικών αγορών, αλλά και της ραγδαίας ανόδου της ψηφιακής τραπεζικής αλλά και των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για αξιοποίηση ασφαλών υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Οι προκλήσεις αυτές ενίσχυσαν την ανάγκη Κυβερνήσεων, Επιχειρήσεων και Φορέων να «θωρακιστούν» απέναντι σε κάθε είδους ψηφιακή απειλή με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων έχει αναχθεί σε κυρίαρχο θέμα και με την Ευρωπαϊκή οδηγία GDPR να επηρεάζει τις καθημερινές επιχειρησιακές λειτουργίες. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν οι επενδύσεις που αφορούν στην Ψηφιακή Ασφάλεια, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των τομέων της Οικονομίας. Σύμφωνα με αρχικά στοιχεία η παγκόσμια αγορά ψηφιακής ασφάλειας διευρύνθηκε κατά 10% το 1ο τρίμηνο του 2020 φθάνοντας στα 10 δισ. Δολάρια.

Μέσα από αυτό το πρίσμα οι εργασίες του 6ου Συνεδρίου Ψηφιακής Ασφάλειας, ICT Security World αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την ισχυρότερη προετοιμασία των επαγγελματιών σε κρίσιμες υποδομές και εφαρμογές στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η κύρια θεματολογία του 6oυ Ψηφιακού Συνεδρίου ICT Security World»2020 αφορά στις εξής κατευθύνσεις:
Στην ασφαλή χρήση κρίσιμων υποδομών και υπηρεσιών cloud
Στις σημαντικές αλλαγές στην λειτουργία Επιχειρήσεων και Φορέων εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημίας του COVID-19
Στην αξιοποίηση κλασικών εφαρμογών στην αυτοματοποίηση εργασιών γραφείου,
Στις Στρατηγικές, Τεχνολογίες, Μεθοδολογίες, στα προϊόντα και υπηρεσίες Ψηφιακής Ασφάλειας,
Στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (GDPR),
Στις Στρατηγικές ΚυβερνοΑσφάλειας, οι οποίες ενισχύουν το επίπεδο και την αντοχή των δομών
Στην ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης και κατάρτισης Στελεχών και Διοικήσεων στην Ψηφιακή Ασφάλεια.

Ισχυρή στήριξη από την αγορά Πληροφορικής
Οι εταιρείες Πληροφορικής και Ψηφιακής Ασφάλειας, κατανοώντας αυτή την περίοδο τη σημασία της διοργάνωσης του 6ου Συνεδρίου Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World, και πλαισίωσαν χορηγικά τις εργασίες του με «δυνατούς» ομιλητές και ενδιαφέρον περιεχόμενο, που αφορά στις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς ΚυβερνοΑσφάλειας.

Οι εταιρείες-χορηγοί τους Συνεδρίου είναι:
· Gold Sponsors: Aruba | Hewlett Packard Enterprise | Cosmos Business Systems, barphone | TeleHermes , IBM, Info Quest Technologies | Microsoft, Intrasoft International Oracle, SysteCom | Bitsight,
· Silver Sponsors: Check Point, Uni Systems,
· Bronze Sponsors: devolo | RED comm, OTS, paloalto networks | Westcon,
· Supporters: ADAPTIT, Cysoft, ESET, Inform, Kaspersky, nexion IT solutions,
· Honored Sponsors: Aegean Telecom | Emporama | Logic Thinker, Eurolife FFH, finclude, ΗΡΩΝ,
· Media Sponsors: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, mononews.gr

 Ε Δ Ω   
Δηλώστε την συμμετοχή σας, το Πρόγραμμα, δείτε τους Ομιλητές και
τους Χορηγούς του 6ου ΙCT Security World 2020.

close menu