Έργα - Εγκαταστάσεις

Η κοινοπραξία Wind-Space Hellas ανέλαβε το έργο για τις τηλεδίκες

Η κοινοπραξία των εταιρειών Wind και Space Hellas είναι ο οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού των 19,2 εκατ. ευρώ για το έργο παροχής υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης σε δικαστήρια και σωφρονιστικά καταστήματα, όπως και την ενημέρωση της πορείας των πινακίων και των εκθεμάτων των δικαστηρίων.

Το έργο, με αναθέτουσα την Κοινωνία της Πληροφορίας, διαθέτει δύο σκέλη. Το ένα προβλέπει την πραγματοποίηση δικών από απόσταση με στόχο την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων μαρτύρων και κατηγορουμένων, οι οποίες δημιουργούν πρόσθετα οικονομικά βάρη που επωμίζονται είτε οι πολίτες (πολιτικές δίκες) είτε το κράτος (ποινικές δίκες). Με τον τρόπο αυτό θα αναβαθμιστεί ποιοτικά το έργο της Δικαιοσύνης, ειδικά στις περιπτώσεις που απαιτείται κατάθεση μαρτύρων που είναι ευάλωτοι ή έχουν υποστεί εκφοβισμό και η διά ζώσης παρουσία τους στο δικαστήριο ενδέχεται να διαταράξει την ψυχική τους υγεία και να επηρεάσει τη διαδικασία διεξαγωγής της δίκης. Εκτιμάται ακόμη ότι η χρήση της τηλεδιάσκεψης θα επιταχύνει το ανακριτικό έργο, καθώς και την εξυπηρέτηση των αιτήσεων δικαστικής συνδρομής. Το δεύτερο σκέλος, της ενημέρωσης των πινακίων, αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δικηγόρων, των διαδίκων και των εμπλεκομένων στις δικαστικές διαδικασίες στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το έργο αποτελεί ένα μόνο από τα κομμάτια του παζλ με στόχο την ψηφιοποίηση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης της χώρας μας. Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα στο συγκεκριμένο τομέα, που αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα, είναι ύψους 99 εκατ. ευρώ και αφορά την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της Δικαιοσύνης και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

close menu