Τεχνολογίες

Η Google συνεργάζεται με το Coinbase και δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Cloud Next η Google έκανε γνωστή τη συνεργασία της με μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, την Coinbase. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, μερικοί από τους πελάτες της Google θα έχουν τη δυνατότητα αρχής γενομένης από το 2023 να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα για τις υπηρεσίες cloud, ενώ η CoinBase θα μπορεί να αξιοποιεί το λογισμικό του cloud της Google.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Amit Zavery, επικεφαλής πλατφορμών στο Google Cloud, σε βάθος χρόνου η Google θα επιτρέπει σε πολύ περισσότερους πελάτες να κάνουν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία Coinbase Commerce υποστηρίζει 10 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, του Bitcoin Cash, του Dogecoin, του Ethereum και του Litecoin.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η Google ποντάρει στην άνοδο μιας καινοτόμας και ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς, από την οποία ενδέχεται να αποσπάσει αξιοσημείωτα κέρδη. Σημειώνεται πως με τον τρόπο αυτό, οι υπηρεσίες cloud βοηθούν να την Google να χαράξει νέα πορεία μακριά από την διαφήμιση, από την οποία ο όμιλος Alphabet αποσπά περίπου 9% των εσόδων του.

Από την πλευρά της Coinbase, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της από συναλλαγές λιανεμπορίου, η συμφωνία είναι επίσης σημείο καμπής, καθώς «μεταναστεύει» στις υπηρεσίες cloud της Google από την Amazon, στην οποία βασιζόταν επί χρόνια.

Σημειώνεται πως η Google επίσης εξετάζει την αξιοποίηση του Coinbase Prime, μίας υπηρεσίας η οποία αποθηκεύει τα κρυπτονομίσματα οργανισμών και τους επιτρέπει να εκτελούν συναλλαγές.

close menu