Τηλεπικοινωνίες

Η ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζήτησε ενημέρωση από την Vodafone για την ολική διακοπη των υπηρεσιών της

Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΤΤΤ) ζήτησε σήμερα το πρωί ενημέρωση από την Vodafone για την χθεσινή πολύωρη διακοπή όλων των υπηρεσιών της στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που η ΓΓΤΤ ζητά από εταιρεία τηλεπικοινωνιών εξηγήσεις και λεπτομέρειες για μία πολύωρη διακοπή όπως χρόνος εκδήλωσης, αιτίες διακοπής, κλιμάκωση διακοπής υπηρεσιών, γεωγραφική κάλυψη, κρισιμότητα υποδομών που έμειναν ανερνεργές, πότε ξεκίνησε και πως κλιμακώθηκε η αποκαταστάθηκε της βλάβης και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Επίσης θα ζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για να αντιμετωπιστούν ταχύτερα και σε μικρότερα έκταση ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

Οσον αφορά τον αρμόδιο θεσμικό Φορέα για την τεχνικές και θεσμικές ευθύνες της διακοπής αυτός είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΑΔΕ) και όχι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Από την πλευρά της Vodafone Ελλάδας μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση για την χθεσινή διακοπή. Σήμερα απεστάλη ειδοποίηση στους συνδρομητές και χθες έγινε σύντομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

close menu