Τεχνολογίες

Η Γερμανία εξετάζει την απαγόρευση του ChatGPT

H αντίστοιχη κρατική αρχή της Ιταλίας ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση της πλατφόρμας που λειτουργεί η OpenAI

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της χρήσης της πλατφόρμας ChatGPT στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Handelsblatt.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, πηγές από την ομοσπονδιακή αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων της Γερμανίας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφεραν πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης του ChatGPT.

«Θεωρητικά, μια τέτοια δράστη θα μπορούσε να είναι πιθανή στη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής αρχής, Ούλρχι Κέλμπερ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπόκειται στην κρατική δικαιοδοσία.

Τα παραπάνω σημειώνονται λίγες μέρες αφότου η αντίστοιχη κρατική αρχή της Ιταλίας ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση της πλατφόρμας που λειτουργεί η OpenAI.

Η ιταλική αρχή άνοιξε έρευνα για την πλατφόρμα, λέγοντας πως δεν υπάρχει νομική βάση που να δικαιολογεί τη μαζική συλλογή και αποθήκευση των δεδομένων των Ιταλών χρηστών ώστε να «εκπαιδευτεί» ο αλγόριθμός του ChatGPT. Παράλληλα, υποστηρίζει πως η πλατφόρμα επεξεργάζεται άστοχα τα δεδομένα και δεν μπορεί να διακρίνει την ηλικία των ανήλικων χρηστών.

close menu