Τράπεζες

Η ελβετική Τράπεζα Julius Baer σε διαπραγματεύσεις για εξαγορά της EFG

Η οικογένεια Λάτση κατέχει περίπου το 45% των μετοχών της EFG Bank, ενώ μεταξύ των άλλων μετόχων περιλαμβάνεται η Banco BTG Pactual της Βραζιλίας, με ποσοστό περίπου 20%, και ο Boris Collardi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα εξαγοράς του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος EFG, που ανήκει στην οικογένεια Λάτση, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκαν προκαταρκτικές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ των δύο τραπεζών σχετικά με την πιθανότητα συγχώνευσής τους.

Η οικογένεια Λάτση κατέχει περίπου το 45% των μετοχών της EFG Bank, ενώ μεταξύ των άλλων μετόχων περιλαμβάνεται η Banco BTG Pactual της Βραζιλίας, με ποσοστό περίπου 20%, και ο Boris Collardi, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Collardi έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EFG το 2022, μετά την αποχώρησή του από τη Banque Pictet & Cie.

Μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε έναν χρηματοπιστωτικό γίγαντα με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 500 δισ. φράγκων.

close menu