Τεχνολογίες

Η Edge-to-Cloud πλατφόρμα HPE GreenLake εκσυγχρονίζει τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων

Η HPE στρέφεται στην αγορά των big data και analytics – που σύμφωνα με τον IDC προβλέπεται να φτάσει τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023 - λανσάροντας πρωτοποριακές για την αγορά cloud-native, unified analytics και data lakehouse cloud υπηρεσίες, ειδικά διαμορφωμένες για υβριδικά περιβάλλοντα.

Η Hewlett Packard Enterprise παρουσίασε μια πρωτοποριακή σειρά νέων cloud υπηρεσιών για την edge-to-cloud πλατφόρμα HPE GreenLake, παρέχοντας στους πελάτες ασυναγώνιστες δυνατότητες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πεδίο των εφαρμογών και των δεδομένων τους. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την είσοδο της HPE σε δύο μεγάλες αγορές λογισμικού με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια- τα unified analytics και την προστασία των δεδομένων. Σε συνδυασμό αυτές οι καινοτομίες επιταχύνουν περαιτέρω τον μετασχηματισμό της HPE σε μια εταιρεία υπηρεσιών cloud, που προσφέρει στους πελάτες της – μέσω μιας ανοιχτής και σύγχρονης πλατφόρμας – μια εμπειρία cloud. Οι νέες λύσεις της HPE, οι οποίες προστίθενται σε ένα ολοένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο cloud υπηρεσιών του HPE GreenLake, επιτρέπουν στους πελάτες να καινοτομούν με ευελιξία και με χαμηλότερο κόστος, και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • HPE GreenLake for analytics ανοιχτές και ενοποιημένες cloud υπηρεσίες ανάλυσης για τον εκσυγχρονισμό όλων των δεδομένων και των εφαρμογών σε οποιοδήποτε σημείο -on premise, στο άκρο και στο cloud.
  • HPE GreenLake for data protection disaster recovery και backup υπηρεσίες cloud που θα βοηθήσουν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις απειλές από ransomware και να διασφαλίσουν τα δεδομένα τους από το άκρο έως το cloud.
  • HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework and automation tools – ένα ολοκληρωμένο και δοκιμασμένο σύνολο από μεθοδολογίες, τεχνογνωσίες και εργαλεία αυτοματισμού, προκειμένου να επιταχυνθεί η στρατηγική υιοθέτησης μιας cloud εμπειρίας σε όλα τα σημεία.

«Οι συνθήκες πλέον έχουν ωριμάσει για την είσοδο στην αγορά big data και analytics – την αξία της οποίας ο IDC εκτιμά στα 110 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023 – καθώς οι πελάτες αναζητούν μια υβριδική λύση analytics για enterprise datasets που βρίσκονται onpremises και στο άκρο», δήλωσε ο Antonio Neri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HPE. «Αν και τα δεδομένα βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας εκσυγχρονισμού σε οποιονδήποτε κλάδο, πολλές φορές οι οργανισμοί  αναγκάζονται να βασιστούν σε πλατφόρμες ανάλυσης παλαιού τύπου που δεν διαθέτουν cloud native δυνατότητες ή επιβάλλουν τη μεταφορά όγκου δεδομένων στο δημόσιο cloud, το οποίο προϋποθέτει από τους πελάτες την προσαρμογή σε νέες διαδικασίες και ενδεχομένως να συμπαρασύρει και αποκλειστικότητα σε έναν προμηθευτή. Οι νέες cloud υπηρεσίες του HPE GreenLake για την ανάλυση δεδομένων δίνουν στους πελάτες τη δυνατότητα να υπερβούν τέτοιου τύπου συνθήκες, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα μέσα απο την οποία μπορούν να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο με τον οποίο αποθηκεύουν και επεξεργάζονται δεδομένα οπουδήποτε. Σε συνδυασμό με τις νέες cloud υπηρεσίες του HPE GreenLake για την προστασία δεδομένων, η HPE παρέχει στους πελάτες μια ασυναγώνιστη πλατφόρμα για την προστασία, την ασφάλεια και την αξιοποίηση της πλήρους αξίας που προκύπτει από την ανάλυση των δεδομένων τους, όπου κι αν αυτά εδράζουν, από το άκρο έως το cloud».

Η HPE συνεχίζει να επιταχύνει τη δυναμική της πλατφόρμας HPE GreenLake από το άκρο έως το cloud. Η πλατφόρμα HPE GreenLake μετρά τώρα περισσότερους από 1.200 πελάτες και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής συμβολαιακής αξίας. Το τρίτο τρίμηνο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το ετησιοποιημένο Run Rate έσοδο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 33% και οι as-a-service παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 46% σε ετήσια βάση. Προσφάτως, η HPE ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα HPE GreenLake ξεκίνησε συνεργασία με τον όμιλο Woolworths, τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας και τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το HPE GreenLake παρουσιάζει τις πρωτοποριακές για την αγορά cloud-native Unified Analytics και Data Lakehouse cloud υπηρεσίες, ειδικά προσαρμοσμένες για Υβριδικά περιβάλλοντα

Το HPE GreenLake για Unified Analytics επιτρέπει στους πελάτες να επιταχύνουν τις δράσεις εκσυγχρονισμού του οργανισμού τους. Μέσω της πλατφόρμας Greenlake οι πελάτες μπορούν να εξάγουν αξιοποιήσιμα συμπεράσματα από όλα τα δεδομένα τους, όπου κι αν αυτά εδράζουν, βασισμένοι σε διαδικασίες τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και μηχανικής μάθησης (ML). Οι νέες διαθέσιμες υπηρεσίες στην πλατφόρμα HPE GreenLake edge-to-cloud έχουν σχεδιαστεί για να είναι cloud-native και να συνδράμουν στην αποφυγή πολύπλοκων μετακινήσεων δεδομένων στο δημόσιο cloud, παρέχοντας μια ελαστική, ενοποιημένη πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων και ανάπτυξης εφαρμογών που μπορεί να βρίσκεται on-premises, στο άκρο ή και σε δημόσιο cloud. Πλέον, οι ομάδες analytics και data science μπορούν να αξιοποιήσουν την πρώτη cloud-native on-premises λύση στην αγορά, να πολλαπλασιάσουν την κλίμακα των Apache Spark lakehouses και να επιταχύνουν τα Artificial Intelligence και Machine Learning workflows. Οι νέες υπηρεσίες cloud του HPE GreenLake περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • HPE Ezmeral Unified Analytics: Η πρώτη ενοποιημένη, σύγχρονη πλατφόρμα analytics και data lakehouse, βελτιστοποιημένη για εγκατάσταση on-premises και ταυτόχρονα ικανή να εκτείνεται από το άκρο έως το cloud.
  • HPE Ezmeral Data Fabric Object Store: Το πρώτο Kubernetes-native object store, με βελτιστοποιημένες επιδόσεις για χρήση analytics, και ικανό να παρέχει πρόσβαση σε σύνολα δεδομένων (data sets) από το άκρο ως το cloud.
  • Eπέκταση του οικοσυστήματος συνεργατών HPE Ezmeral: Το HPE Ezmeral Marketplace προσφέρει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο σύνολο διαπιστευμένων full-stack λύσεων από συνεργάτες ISV, που επιτρέπουν στους πελάτες να διαμορφώσουν τους δικούς τους μηχανισμούς ανάλυσης δεδομένων (analytics engines). Περιλαμβάνει ανανεωμένη υποστήριξη από NVIDIA, PepperData και Confluent, καθώς και λογισμικό ανοικτού κώδικα όπως το Apache Spark. Από την αρχική του ανακοίνωση, τον Μάιο του 2021, η HPE ενέταξε 37 ISV συνεργάτες στο HPE Ezmeral Marketplace, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα ικανό να παράσχει full-stack υποστήριξη για τα κύρια use cases και workloads που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών big data και AI/ML.

Η HPE είναι πλέον έτοιμη να αντιμετωπίσει τις διαδικτυακές απειλές και το ransomware με νέες υπηρεσίες cloud για την προστασία των δεδομένων των πελατών από το άκρο ως το cloud

Η HPE εισήλθε στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά προστασίας δεδομένων as-a-service με τις νέες cloud υπηρεσίες του HPE GreenLake που έχουν σχεδιαστεί για να εκσυγχρονίσουν την προστασία των δεδομένων από το άκρο έως το cloud, να αντιμετωπίσουν επιθέσεις ransomware και να επιτρέψουν ταχεία ανάκτηση δεδομένων.

  • HPE GreenLake for Backup and Recovery: Με τη συγκεκριμένη λύση επιτυγχάνεται ενορχήστρωση (orchestration) καθώς και αυτοματισμός μέσω καθορισμού πολιτικών (policy-based) στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και στην προστασία των εικονικών μηχανών των πελατών. Εξαλείφεται έτσι η πολυπλοκότητα διαχείρισης και λειτουργίας μίας παραδοσιακής Backup λύσης (συμπεριλαμβανομένου υλικού, λογισμικού ή υποδομής cloud).
  • HPE GreenLake for Disaster Recovery: Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Zerto, η HPE σχεδιάζει να προσφέρει την, κορυφαία στον τομέα της, λύση disaster recovery της Zerto ως υπηρεσία μέσω του HPE GreenLake, με σκοπό να προσφέρει στους πελάτες της όλα τα μοναδικά της χαρακτηριστικά, όπως ανάκαμψη μίας επιχείρησης από επιθέσεις ransomware μέσα σε λίγα λεπτά. Με το Zerto επιτυγχάνετε τον ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης (restore) χωρίς επιπτώσεις στη λειτουργία της επιχείρησης για οποιοδήποτε σενάριο ανάκαμψης.

Η HPE επιταχύνει την υιοθέτηση λειτουργικών μοντέλων Cloud-Everywhere ακολουθώντας μιά δοκιμασμένη μεθοδολογία, αξιοποιώντας Data Driven Intelligence και εργαλεία  αυτοματισμού

  • Το HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework είναι το πρώτο στο είδος του και αξιοποιεί τη μακροχρόνια τεχνογνωσία της HPE στην παροχή on-premises λύσεων για να καλύψει κάθε επιχειρησιακή ανάγκη των πελατών σε όλον τον κόσμο. Η HPE έχει εντοπίσει τους ακόλουθους οκτώ τομείς που είναι κρίσιμοι για τη στρατηγική, τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη μέτρηση ενός αποτελεσματικού μοντέλου λειτουργίας cloud: Στρατηγική και Διακυβέρνηση, Άνθρωποι, Λειτουργίες, Καινοτομία, Εφαρμογές, DevOps, Δεδομένα και Ασφάλεια.
  • Η μεθολογία ενισχύεται με το κορυφαίο AI Ops εργαλείο για τις υποδομές, το HPE InfoSight, το οποίο παρακολουθεί συνεχώς εφαρμογές και workloads που εκτελούνται στην πλατφόρμα HPE GreenLake. Η νέα του δυνατότητα με την ονομασία HPE InfoSight App Insights, ανιχνεύει ανωμαλίες ακόμα και σε επίπεδο εφαρμογών, συνιστά συγκεκριμένες βελτιωτικές ενέργειες και συνεισφέρει στην απρόσκοπτη λειτουργία των workloads που υποστηρίζουν τις εφαρμογές. Το HPE CloudPhysics παρέχει αυτόματα συμβουλές και συνδυαστικά συμπεράσματα βασισμένα σε ανάλυση δεδομένων (data driven insights) ώστε να λαμβάνονται ορθότερες αποφάσεις για το σύνολο του υβριδικού περιβάλλοντος πληροφορικής, όπως για παράδειγμα σχετικά με τη βέλτιστη πλατφόρμα ενός workload, την προμήθεια ορθά διαστασιολογημένων υποδομών πληροφορικής και τη μείωση του κόστους.
close menu