Υπηρεσίες

Η Ε.Ε αναμένει εξηγήσεις για απόρρητο των χρηστών του WhatsApp

Eξηγήσεις για τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου που εφαρμόζει το WhatsApp και εάν αυτές συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών, αναμένει έως τα τέλη Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) και οκτώ από τα μέλη της κατέθεσαν τα παράπονά τους στην Κομισιόν και στο ευρωπαϊκό δίκτυο αρχών των καταναλωτών, υποστηρίζοντας ότι το WhatsApp προσπαθεί με πιεστικό τρόπο να εξαναγκάσει τους χρήστες να αποδεχτούν τη νέα πολιτική απορρήτου που του επιτρέπει να μοιράζεται ορισμένα δεδομένα με το Facebook και άλλες εταιρείες που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του ομίλου Meta.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες και ζήτησε από το WhatsApp να παρέχει διευκρινήσεις για τη νέα του πολιτική και εάν συμμορφώνεται με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών.

«Το WhatsApp έχει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου διορία για να επιστρέψει με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες μας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Μεταξύ των ανησυχιών, είναι εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παρέχει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών του και εάν οι ειδοποιήσεις που παρακινούν τους χρήστες να αποδεχτούν τους νέους όρους και την πολιτική απορρήτου είναι δίκαιες.

Η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για την ανταλλαγή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μεταξύ WhatsApp και τρίτων ή άλλων εταιρειών του Facebook.

«Ανυπομονούμε να εξηγήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πώς προστατεύουμε το απόρρητο των χρηστών μας σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε.», δήλωσε εκπρόσωπος του WhatsApp.

TAGS:

close menu