Τεχνολογίες

Η Check Point Software λανσάρει την κορυφαία στον κλάδο σουίτα λύσεων και υπηρεσιών ασφαλείας με προτεραιότητα την πρόληψη

Η νέα πλατφόρμα Check Point Horizon για XDR, MDR και Events αξιοποιεί την προσέγγιση της εταιρείας με προτεραιότητα την πρόληψη για τη βελτίωση της άμυνας συνολικά σε δίκτυο, cloud και endpoints και την πρόληψη μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων

Η Check Point® Software Technologies Ltd., κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε την εμπορική διάθεση του Check Point Horizon – της κορυφαίας στον κλάδο σουίτας λύσεων και υπηρεσιών επιχειρησιακής ασφάλειας με επίκεντρο την πρόληψη, η οποία συνδυάζει λύσεις προληπτικής διαχείρισης για τη Διαχειριζόμενη Πρόληψη και Ανταπόκριση (MDR/MPR), την Εκτεταμένη Πρόληψη και Ανταπόκριση (XDR/XPR) και τα Συμβάντα. Όλα λειτουργούν με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού και υποστηρίζονται από τους κορυφαίους αναλυτές, ειδικούς σε θέματα έρευνας και την καινοτόμο τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του κλάδου.

Το τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο δεν έδειχνε ποτέ πιο σοβαρό. Σύμφωνα με το πρόσφατο Mid-Year Report της Check Point, υπάρχει μια παγκόσμια αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων της τάξης του 42%, ενώ το ransomware αποτελεί πλέον την πρώτη απειλή για τις επιχειρήσεις. Οι επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι ομάδες ασφαλείας αγωνίζονται να κλείσουν τις παραβιάσεις πριν εξαπλωθεί η ζημιά, λόγω της απόσπασης της προσοχής από τις ατελείωτες ειδοποιήσεις και τις ψευδείς θετικές ενδείξεις σε πολλαπλά απομονωμένα εργαλεία και μιας στενής θεώρησης του φορέα επίθεσης που στερείται πλαισίου. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την έλλειψη εμπειρίας στον κυβερνοχώρο και τη συνεχιζόμενη έλλειψη δεξιοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει πλέον κρίσιμη ανάγκη για όλους τους οργανισμούς να διαθέτουν ένα κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC), με δυνατότητες παρακολούθησης, απόκρισης και εντοπισμού απειλών σε 24ωρη βάση. Ωστόσο, για την πλειονότητα, η λειτουργία αυτού του είδους είναι πολύ περίπλοκη και δαπανηρή. Επίσης, η μέχρι τώρα παροχή συστημάτων SOC δεν ανταποκρίνεται στην κλίμακα της πρόκλησης, καθώς ο κλάδος επικεντρώνεται μόνο στην ανίχνευση και την αντίδραση σε επιθέσεις και όχι στην πρόληψή τους.

Ο Craig Robinson, Vice President Research για τις υπηρεσίες ασφαλείας της IDC, σχολίασε: «Πολλές από τις υπάρχουσες λύσεις MDR που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά ασχολούνται απλώς με την ανίχνευση και τη διαχείριση των περιστατικών στον κυβερνοχώρο, αλλά η πραγματική πρόληψη των περιστατικών έλειπε σε μεγάλο βαθμό από την αρένα MDR, μέχρι τώρα. Η στρατηγική της Check Point Horizon να προχωρήσει πρώτα στην πρόληψη είναι μια προσθήκη χαρακτηριστικών που αλλάζει το παιχνίδι στην πολυπληθή αγορά MDR».

Ο Dan Wiley, Head of Threat Management και Chief Security Advisor στην Check Point Software, δήλωσε: «Το μυστικό του Horizon έγκειται στον μοναδικό συνδυασμό προληπτικών εργαλείων, κορυφαίων αναλυτών και ερευνητών της βιομηχανίας και καινοτόμου τεχνητής νοημοσύνης. Το Check Point Horizon είναι μια ενοποιημένη λύση για ολόκληρη την υποδομή σας, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την άμυνα στον κυβερνοχώρο και θα αποτρέψει τις επιθέσεις, μειώνοντας παράλληλα τα γενικά έξοδα και το TCO. Η δύναμη κάθε υπηρεσίας MDR βρίσκεται στους ανθρώπους της και η πρόληψη είναι στο DNA μας. Με το Horizon MDR/MPR, οι πελάτες επωφελούνται από την άμεση εμπειρία της ομάδας μας για την αντιμετώπιση περιστατικών, η οποία χειρίζεται περισσότερα από 3.000 περιστατικά ετησίως. Εάν δεν έχετε τους πόρους για να τρέξετε ένα σταθερό 24/7 SOC, θα το κάνουμε εμείς για εσάς».

Το Check Point Horizon φέρνει μια προσέγγιση με γνώμονα την πρόληψη στις επιχειρήσεις ασφαλείας, παρέχοντας στις ομάδες SOC τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για την πρόληψη επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο με λιγότερους πόρους. Περιλαμβάνει:

  • Check Point Horizon XDR/XPR αυξάνει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών ασφαλείας με τον γρήγορο εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αυτοματοποίηση των απαντήσεων σε επιθέσεις σε ολόκληρη την υποδομή πληροφορικής. Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ευφυΐα απειλών μεγάλων δεδομένων, που συγκεντρώνονται από εκατοντάδες εκατομμύρια αισθητήρες παγκοσμίως, το Horizon XDR/XPR εντοπίζει απειλές εντός του οργανισμού και αποτρέπει τη διάδοσή τους.
  • Check Point Horizon MDR/MPR υπηρεσία MDR πρώτης πρόληψης που υποστηρίζεται από τους επίλεκτους ειδικούς της Check Point που παρέχουν ένα ισχυρό SOC-as-a-Service. Οι αναλυτές της Check Point παρακολουθούν ολόκληρη την περιοχή ασφαλείας 24 ώρες το 24ωρο – ανεξάρτητα από τα προϊόντα ή τις λύσεις που υπάρχουν – χρησιμοποιώντας την 25ετή εμπειρία τους στο Incident Response για να αναλύσουν, να συσχετίσουν και να κατανοήσουν τι συμβαίνει, να ανταποκριθούν εκ μέρους του πελάτη και να κάνουν συστάσεις για προτεραιότητα στην πρόληψη καθ’ όλη τη διάρκεια της παροχής της υπηρεσίας.
  • Horizon Events παρέχει πλήρη ορατότητα συμβάντων σε όλα τα προϊόντα της Check Point για αποτελεσματική παρακολούθηση, αναζήτηση και κυνήγι απειλών. Σχεδιασμένο για διαχειριστές και αναλυτές ασφαλείας για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών ασφαλείας, με μια απλή και διαισθητική λύση cloud SaaS, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και εξαλείφει την πολυπλοκότητα.

Ο Marc Upchurch, Chief Information Security Officer (CISO) στο City and County of San Francisco – Department of Public Health, δήλωσε: «Όντας μια εταιρεία δημόσιας υγείας με περιορισμένους πόρους, οφείλουμε να συνεργαστούμε με έναν προμηθευτή κυβερνοασφάλειας που έχει χαμηλό συνεχές κόστος και καλή απόδοση επένδυσης. Η δέσμευση της Check Point να επενδύει στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης με προτεραιότητα στην πρόληψη με μια εύκολα διαχειρίσιμη, ενοποιημένη πλατφόρμα ασφάλειας φαίνεται στα αποτελέσματα που βλέπουμε στο περιβάλλον μας. Η μικρή μας ομάδα, σε συνδυασμό με το Horizon MDR/MPR, μας επιτρέπει να ευθυγραμμίσουμε τους στόχους μας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με τις πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των ασθενών, ώστε να παρέχουμε συνεχή παροχή υπηρεσιών χωρίς διακοπές 24x7x365 στους ανθρώπους που ζουν και επισκέπτονται την υπέροχη πόλη μας».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.checkpoint.com/horizon/

Διαθεσιμότητα
Το Check Point Horizon MDR/MPR είναι διαθέσιμο τώρα και υποστηρίζει ήδη 120 ενεργούς οργανισμούς παγκοσμίως. Το Horizon XDR/XPR και το Horizon Events είναι διαθέσιμα για προεπισκόπηση.

close menu