Πληροφορική

Η Bewise ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης

Την δυναμική της σταθερής ανάπτυξης επιθυμεί να διατηρήσει η Bewise, η οποία σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Μενέλαο Μακρυγιάννη έχει στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία να κάνει την είσοδο της στο Χρηματιστήριο.

Μέχρι τότε, η εταιρεία επιθυμεί να διατηρήσει ένα ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 20%, ενώ θα προχωρήσει και σε ανάλογες εξαγορές. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυση της Bewise, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μενέλαος Μακρυγιάννης το 2022 έκλεισε με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ με τα μικτά κέρδη πλην μισθοδοσίας να ανέρχονται σε 2,7 εκατ. ευρώ.

Ο ρυθμός ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ήταν στο 20% και παραμένει σταθερός τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Μακρυγιάννη, ο στόχος για φέτος είναι η αύξηση των εσόδων να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Μακρυγιάννης υποστήριξε ότι υπάρχουν συζητήσεις για να προχωρήσει η Bewise και σε κάποια εξαγορά εταιρείας πληροφορικής. Η εταιρεία, όπως επισημάνθηκε έχει μηδενικό δανεισμό, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθούν κεφάλαια για την ολοκλήρωση κάποιας εξαγοράς αυτό θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού. Το 2022 έκλεισε με τη Bewise να απασχολεί 50 εργαζομένους (εκ των οποίων οι 41 είναι μηχανικοί πληροφορικής) με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 27% σε σχέση με το 2021. Ήδη όμως έχει προχωρήσει σε νέες προσλήψεις με αποτέλεσμα στο τέλος Μαρτίου ο αριθμός των εργαζομένων εκτιμάται ότι θα έχει ανέλθει σε 59.

Όπως αναφέρθηκε, το συνολικό πελατολόγιο της Bewise την τελευταία 5ετία περιλαμβάνει 478 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 299 τιμολογήθηκαν μέσα στο 2022 με την εταιρεία να έχει πλέον σταθερή σχέση με την πλειοψηφία των πελατών της αναλαμβάνοντας και έργα υποστήριξης. Βασικότεροι πελάτες για το 2022 ήταν η ΔΕΛΤΑ, η Metro Cash & Carry, η Goody’s Everest, η L’Οreal, ο Καυκάς, οι Μύλοι Λούλη, η Elpedison, η Alumil, η Pharmaten κ.ά. Σημειωτέον πως εκτός της Ελλάδας, η Bewise έχει υλοποιήσει έργα στην Κύπρο, αρκετές χώρες της δυτικής Ευρώπης αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η εταιρεία παρέχει μία ευρεία γκάμα λύσεων, οι οποίες αφορούν τομείς όπως είναι οι επιχειρηματικές εφαρμογές (business apps), η κυβερνοασφάλεια και το αποκαλούμενο modern workplace & cloud. Η Bewise είναι βασικός συνεργάτης της Microsoft και είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των εσόδων προερχόταν από τη διάθεση λύσεων του αμερικανικού κολοσσού, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 75% τη φετινή χρονιά. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας με τη Bewise να δραστηριοποιείται τόσο στον τομέα της πρόληψης απειλών με υπηρεσίες όπως αυτές του penetration testing, όπου έχει σημαντική τεχνογνωσία αλλά και στην αντιμετώπιση. Στους συνεργάτης της Bewise στον συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνονται εταιρείες όπως είναι η Microsoft, η Cisco, η f5, η CheckPoint και η Fortinet.

Ακόμη, η Bewise έχει ξεκινήσει να επεκτείνεται και στο χώρο των έργων για εταιρείες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα με τον κ. Μακρυγιάννη να σημειώνει ότι κινείται αρκετά στοχευμένα έχοντας αναπτύξει εξειδικευμένες λύσεις για τομείς όπως είναι οι «έξυπνες πόλεις» και η διαχείριση μαρινών, όπου έχει ήδη σημειώσει αρκετές επιτυχίες.

TAGS:

close menu